Divendres, 26 d'abril de 2024
arqueologia

Les excavacions al Pui de Segur continuaran durant quatre anys més

L’Ajuntament de la Pobla i la Universitat de Barcelona han signat un nou conveni col·laboració per seguir investigant les restes de la zona

Redacció la Pobla de Segur | 17 d'agost de 2022 a les 08:33
Un grup de la Universitat de Barcelona treballant al Pui de Segur durant aquest estiu | ACN
Les excavacions al Pui de Segur continuran durant quatre anys més. Així ho han formalitzat l'Ajuntament de la Pobla i la Universitat de Barcelona després de signar un nou conveni de col·laboració. L'acord, doncs, permetrà l'equip d'arqueòlegs seguir investigant les restes de les Esplugues de Segur i el Pui de Segur quan es compleix una setmana del final de la campanya d'excavacions d'enguany.

Enguany, i malgrat les inclemències meteorològiques, s’ha avançat considerablement: així, s’han pogut deixar al descobert una desena de cases del Pui de Segur que daten dels segles XIV i XV, quan gran part de la seva població havia abandonat l’indret per traslladar-se a la plana immediata, a la naixent Ribera de Segur, que posteriorment passaria a ser l'actual Pobla.


Les parets restants d’aquestes edificacions, en notable bon estat de conservació, demostren que la majoria de cases tenien parets bastant altes, tres cambres i més d’un pis. Les portes d’entrada delimiten els carrers principals de l’antic Pui de Segur. Entre les runes també s’han trobat restes d’atuells domèstics i fusaioles que certifiquen l’economia pastorívola del poblat.

Per altra banda, la regidoria de Cultura poblatana ha donat a conèixer les troballes de l’equip del Walter Alegria amb diferents activitats, com ara en diversos articles del butlletí Roques Roies, una conferència del director de les excavacions, així com en visites guiades que anualment es realitzen a les excavacions.
 

Una quarantena de persones van participar en la visita guiada a les excavacions. Foto: Ajuntament de la Pobla de Segur


La visita d’enguany, celebrada el passat 11 d’agost, va comptar amb una quarantena de persones interessades que van escoltar atentament les explicacions del director de les excavacions i van poder resoldre dubtes que li plantejaven.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació