Divendres, 19 d'abril de 2024
natura

Entra en vigor el sistema de reserva i aparcament per accedir a la Vall de Bonabé, declarada Zona de Protecció Acústica

Es restringeix l’accés a 150 vehicles diaris, i cal fer reserva prèvia per a poder-hi passar

Redacció Alt Àneu | 12 d'agost de 2022 a les 10:31
La prova pilot estarà activa fins al 31 d'agost | Parc Natural de l'Alt Pirineu
Després de ser declarada Zona d'Especial Protecció de la Qualitat Acústica, la Vall de Bonabé, situada dins del Parc Natural de l'Alt Pirineu, ha iniciat aquest dijous el sistema de reserva prèvia d'aparcament per a vehicles 4x4. Es tracta d'una prova pilot que s'allargarà fins al 31 d'agost, i que limitarà a 150 els vehicles que podran accedir a la vall diàriament.
 
D'aquesta manera, es vol evitar la massificació de vehicles per tal de conservar la Vall de Bonabé com un indret tranquil i de qualitat on gaudir de la natura a peu i en bicicleta. El punt de partida ha estat la nova regulació que s'ha incoporat a l'ordenança de vehicles motoritzats de l'Entitat Municipal Descentralitzada d'Isil i Alós, al municipi d'Alt Àneu.

Com a prova pilot, la reserva de places d'aparcament, que es pot gestionar a través de la pàgina web de la vall, serà gratuïta durant la segona quinzena d’agost. Per l'any vinent ja serà de pagament, concretament de cinc euros per vehicle al dia. Per altra banda, tots els vehicles elèctrics tindran el pas lliure, ja siguin cotxes, motos o quads, excepte durant el període de regulació hivernal, entre l'1 de desembre i l'1 de maig, per presència de neu i gel.


El passat mes de juliol, recordem, tres municipis pallaresos, Alt Àneu, Alins i Farrera, inclosa la Vall de Bonabé, van rebre el certificat que els acreditava que una part del Parc Natural de l'Alt Pirineu ja compta amb una Zona de Protecció Acústica. Un fet que suposava una sèrie de limitacions com les restriccions de pas de vehicles com motos, quads i buggies, així com la limitació de soroll inferior als 50 decibels.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació