Dilluns, 29 d'abril de 2024
art

La pintora Carmen Bernadó dona quatre quadres a Aransís, el seu poble natal

L'artista, coneguda com "la Miró pallaresa", ha volgut deixar una petjada permanent al lloc on va néixer

Redacció Aransís | 10 d'agost de 2022 a les 11:04
Els quadres estan exposats de manera permanent a l'antiga escola del poble | Cedida
La reconeguda pintora pallaresa Carmen Bernadó ha volgut tenir un gest d'agraïment amb el seu poble natal, Aransís, tot fent una donació de quatre quadres. Estan exposats de forma permanent a l'antiga escola, on ella mateixa va estudiar durant els anys d’infantesa, un espai que actualment fa les funcions de local social del poble.

Les obres han estat rebudes a l'ajuntament de Gavet de la Conca, i el seu alcalde, Xavier Badia, ha fet la presentació oficial als veïns del poble en els actes de la festa major. Les obres són tres pintures de diferents etapes i una ceràmica, que a partir d'ara estaran a l'abast de tothom, juntament amb una col·lecció de fotos antigues del poble d'Aransís.

Carmen Bernadó va marxar molt jove del poble, i després de cursar els estudis a Barcelona, va fer carrera per tot el món, especialment a Amèrica del Nord i Europa. L'artista és coneguda com "la Miró pallaresa" per la seva similitud amb Joan Miró, així com "la pintora de la llibertat" per la implicació de les seves obres en temes socials i relacionats amb la natura.

Actualment, amb més de 80 anys, Bernadó ha volgut apropar-se a les seves arrels pallareses i deixar una petjada permanent al seu poble natal. Malauradament, l’artista no va poder ser present en la inauguració per motius de salut, però es preveu que en unes setmanes se li pugui fer un reconeixement i agraïment per part del consistori en una visita privada.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació