Dissabte, 20 d'abril de 2024
medi ambient

MónNatura Pirineus estrena una nova activitat interactiva per descobrir la fauna i la flora de la zona

La nova visita 'El camí del gat salvatge' es posarà en marxa aquest mes d’agost i estarà disponible tots els dies

Redacció Valls d'Àneu | 9 d'agost de 2022 a les 10:06
Imatge de l'aplicació amb què es realitza l'activitat | MónNatura Pirineus
MónNatura Pirineus, l’equipament que la Fundació Catalunya La Pedrera té a les Planes de Son, estrena aquest mes d’agost una nova activitat interactiva i autoguiada que descobreix la fauna, flora i paisatge dels Pirineus.

Sota el nom de El camí del gat salvatge, i amb l’ajuda d’un mapa i una aplicació mòbil, els visitants seguiran les petjades del gat salvatge. Descobriran 10 punts d’interpretació que ajudaran a conèixer el paisatge fantàstic de les Planes de Son, altres animals que hi viuen com els talpons i les formigues, la vegetació de l’alta muntanya i algunes curiositats que no deixaran indiferents.


Durant l’activitat es plantejaran alguns reptes que caldrà superar per seguir el camí del gat salvatge. A través de l’aplicació mòbil, es podrà contemplar "allò que no es veu" i experimentar la natura amb tots els sentits. La nova activitat estarà disponible tots els dies i es du a terme als voltants de MónNatura i amb una durada aproximada de dues hores, que és el que es tarda en fer els dos quilòmetres que té l’activitat.

La nova visita té un preu molt atractiu i únic de 12 euros per a tot el nucli familiar. L’objectiu és arribar al màxim de nombre de persones possibles, tot donant a conèixer les característiques dels Pirineus. La visita es podrà fer en català, castellà i anglès, ja que l’aplicació està disponible en els tres idiomes.

MónNatura Pirineus es consolida com l’equipament de referència per conèixer els Pirineus. Des de la seva obertura l’any 2002 han passat pel centre més de 200.000 persones que han gaudit dels tallers, activitats i de les estades programades.

Aquestes activitats s’engloben en una tasca d’educació ambiental permanent que realitza el centre. Es treballa en la recuperació de la fauna salvatge autòctona, la cultura de la sostenibilitat i la sensibilització mediambiental. D'aquests 20 anys de MónNatura Pirineus en destaca el descobriment d’una estrella, el programa reintroducció del trencalòs a Europa o el naixement del primer linx del Pirineu català al propi centre de fauna.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació