Gerri de la Sal ha celebrat aquest dissabte la 2ª edició de la
FestaSal, la jornada per reivindicar el patrimoni saliner del municipi. La mostra va incloure un seguit d'activitats, entre les quals una
fira d'artesania amb productes del territori, i que es va allargar fins al vespre. Tanmateix, els plats forts van ser els actes per reivindicar
el passat (i present) saliner de la vila.
Així, es van realitzar diverses visites guiades al
Museu de la Sal, a l'edifici de l'Alfolí, com també a les
salines del poble, on actualment encara s'hi produeix la famosa
Sal del Roser. Paral·lelament, van tenir lloc entrevistes sobre la memòria oral de Gerri.
Per altra banda, la segona
FestaSal també va oferir activitats per als més xics, com per exemple un
taller infantil de boles de sal de bany, així com un
scape room familiar i gratuït, que va tenir lloc al Museu de la Sal. A més, el públic assistent també va poder gaudir de les
piscines d'aigua salada a les salines.
Durant la tarda va ser el torn de les activitats gastronòmiques, protagonitzades pel restaurant japonès
Wagokoro, i pel seu cuiner,
Kenya Nakamura, que va conduir un
showcooking. Més tard, al vespre, la música va prendre el relleu amb un taller d'iniciació al
swing, mentre que la cloenda va anar a càrrec del concert d'
Airstream Trio.
Durant la inauguració de la
FestaSal, a càrrec de l'alcaldessa de Baix Pallars,
Anna Sentinella, el diputat provincial i també alcalde de Soriguera,
Josep Ramon Fondevilla, va posar en valor la valentia i el mèrit de l'ajuntament per impulsar la mostra, ja que "aposta per l'especialització, la proximitat i el territori, i on la sal esdevé el motor de generació de riquesa, desenvolupament comercial i d'atracció i fidelització de la gent al municipi".
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi