Divendres, 19 d'abril de 2024
fira

Gerri reivindica el seu patrimoni saliner amb la 2ª edició de la «FestaSal»

La jornada va comptar amb un programa d'actes relacionats amb l'activitat salinera al municipi, la gastronomia i la música en directe

Redacció Gerri de la Sal | 8 d'agost de 2022 a les 08:53
Imatge de diverses parades de la mostra | Ajuntament de Baix Pallars
Gerri de la Sal ha celebrat aquest dissabte la 2ª edició de la FestaSal, la jornada per reivindicar el patrimoni saliner del municipi. La mostra va incloure un seguit d'activitats, entre les quals una fira d'artesania amb productes del territori, i que es va allargar fins al vespre. Tanmateix, els plats forts van ser els actes per reivindicar el passat (i present) saliner de la vila.

Així, es van realitzar diverses visites guiades al Museu de la Sal, a l'edifici de l'Alfolí, com també a les salines del poble, on actualment encara s'hi produeix la famosa Sal del Roser. Paral·lelament, van tenir lloc entrevistes sobre la memòria oral de Gerri.

Per altra banda, la segona FestaSal també va oferir activitats per als més xics, com per exemple un taller infantil de boles de sal de bany, així com un scape room familiar i gratuït, que va tenir lloc al Museu de la Sal. A més, el públic assistent també va poder gaudir de les piscines d'aigua salada a les salines.

Durant la tarda va ser el torn de les activitats gastronòmiques, protagonitzades pel restaurant japonès Wagokoro, i pel seu cuiner, Kenya Nakamura, que va conduir un showcooking. Més tard, al vespre, la música va prendre el relleu amb un taller d'iniciació al swing, mentre que la cloenda va anar a càrrec del concert d'Airstream Trio.

Durant la inauguració de la FestaSal, a càrrec de l'alcaldessa de Baix Pallars, Anna Sentinella, el diputat provincial i també alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevilla, va posar en valor la valentia i el mèrit de l'ajuntament per impulsar la mostra, ja que "aposta per l'especialització, la proximitat i el territori, i on la sal esdevé el motor de generació de riquesa, desenvolupament comercial i d'atracció i fidelització de la gent al municipi".

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació