Dissabte, 20 d'abril de 2024
curses de muntanya

Sant Corneli acollirà el Campionat de Catalunya de curses verticals

Neix la 'Sant Corneli Vertical Race’, una nova cursa de muntanya que tindrà lloc el 25 de setembre a Aramunt

Jordi Ubach Llorens Conca de Dalt | 4 d'agost de 2022 a les 11:27
Tres corredors pujant la muntanya de Sant Corneli | SCVR
La muntanya de Sant Corneli, situada a cavall entre els municipis de Conca de Dalt i Isona i Conca Dellà, serà l’escenari d’una nova competició, la Sant Corneli Vertical Race. Una cursa vertical organitzada pel Club d’Atletisme la Pobla de Segur (CAPS), l’Ajuntament de la Pobla de Segur i el Consell Esportiu del Pallars Jussà i que tindrà lloc a Aramunt el proper 25 de setembre.

La prova serà el Campionat de Catalunya de curses verticals de la Federació Catalana d’Atletisme (FCA). S'hi podrà competir en les categories infantils -sub12, sub14 i sub16- així com en les sub18, sub20, sub23, absolut i màster. Per a l’ocasió, s’ha recuperat el circuit que ja s’havia utilitzat per la Correpallars, segons ha explicat a Pallars Digital el president del CAPS, David Valls.
 

La sortida serà des de la Font de la O d'Aramunt i tindrà dos recorreguts. El més exigent, que completaran els corredors que competeixin a partir de la categoria sub18, de 5 quilòmetres de distància i 840 metres de desnivell positiu. El segon, dirigit a les categories infantils, de 2,1 quilòmetres de distància i 400 metres de desnivell.

Les inscripcions a la cursa ja estan obertes i ja es compta amb més d’una vintena de participants. La Sant Corneli Vertical Race se suma a la Milla Vertical d’Àreu, l’altra gran cursa vertical del Pallars, organitzada en aquest cas per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Escenari de combats durant la Guerra Civil


La muntanya de Sant Corneli domina tant la Conca Dellà com la Conca de Dalt i la de Tremp. Per això va ser el primer objectiu dels exèrcits franquistes, en entrar al Pallars Jussà el gener del 1938, i a partir del seu control, establiren la línia de front als seus peus. Aquesta línia de front estigué estabilitzada durant tot el 1938, per la qual cosa la plana dels seus peus, la Conca Dellà, fou escenari de nombrosos combats, i fou víctima d'una gran destrucció a causa dels bombardeigs.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació