16 d'abril de 2024
consell comarcal pallars jussà

El Consell del Jussà treu a licitació la gestió de les 12 depuradores comarcals

El contracte serà per un màxim de cinc anys, per un import total de 8,6 milions d'euros

Redacció Tremp | 3 d'agost de 2022 a les 09:27
Ple del Consell del Jussà celebrat aquest dimarts | CCPJ
El ple del Consell Comarcal del Pallars Jussà celebrat aquest dimarts ha aprovat per unanimitat la licitació del servei d’explotació, conservació i manteniment de les 12 depuradores que funcionen actualment a la comarca i que donen servei a 16 nuclis de població, localitats que agrupen el 78% dels habitants del Pallars Jussà. 

El contracte surt a licitació per un període de quatre anys, amb la possibilitat d’un any més de pròrroga amb un import total de 8.626.190,91 euros. L’ens comarcal va assumir el 2018 el traspàs d’aquest servei per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per la qual cosa aquest és el primer cop que el Pallars Jussà treu a licitació directament el servei. 

D’altra banda, el ple del consell també ha aprovat el Contracte Programa de Serveis Socials 2022-2025 amb un import mitjà anual de 1.489.802,40 euros. Aquest contracte amb el Departament de Drets Socials engloba els diferents serveis d’atenció a les persones que presta el consell. Entre els nous programes que incorpora el contracte en destaca un destinat a la promoció de l’envelliment actiu que permetrà treballar per la millora en la qualitat de vida de les persones grans i en la promoció de l’autonomia personal. 

El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha destacat la importància d’incorporar aquest servei en una comarca especialment envellida, de manera que les persones grans continuïn aportant els seus valors i la seva energia vital al teixit social. El contracte també preveu la creació d’un nou Servei d’Orientació i Acompanyament a les famílies que té l’objectiu d’afavorir entorns i relacions saludables. Aquest servei, que ara només es presta a Lleida ciutat, s’implantarà el 2023 al Pallars Jussà i altres cinc comarques. 

Així mateix, es manté el servei per al Centre per a l’autonomia personal, únic a l’Alt Pirineu. També per al 2023 es preveu un increment en el finançament del transport adaptat i es mantenen partides claus com servei d’ajuda a domicili que ascendeix a 266.396,63 euros i que actualment suposa la prestació de 18.000 hores anuals de servei d’atenció domiciliària a les persones grans de la comarca. El contracte programa també inclou el finançament dels professionals de les diferents àrees d’atenció com serveis socials, equip d’atenció a la infància, joventut, immigració, entre altres.

En un altre ordre de coses, al plenari també s’ha informat de la sentència favorable pel Consell Comarcal del Pallars Jussà emesa pel jutjat contenciós administratiu 1 de Lleida, en què es desestima íntegrament la demanda interposada per l’empresa Servillar Gent Gran SL, en relació al contracte del servei d’atenció domiciliària del període 2016-2021. Aquest tema fou objecte d’una ple extraordinari, demanat per la oposició, que es va celebrar el març de l’any passat.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació