16 d'abril de 2024
sequera

Llimiana, tercer municipi pallarès que limita el consum d'aigua

Entre altres mesures, l’ajuntament ha decidit tallar l’aigua a la nit i prohibir el reg d’horts, jardins i plantes

Jordi Ubach Llorens Llimiana | 28 de juliol de 2022 a les 09:34
Imatge del poble de Llimiana | Gustau Erill
La forta sequera que viu el país ha portat l’Ajuntament de Llimiana a prendre mesures per reduir el consum d’aigua clorada. El consistori ha fet públic un ban on explica que darrerament s’ha reduït molt el cabdal d'aigua, i que aquest passat cap de setmana s’ha arribat a "mínims extrems”. Llimiana és el tercer municipi pallarès que anuncia restriccions per fer front a l’escassetat d’aigua, juntament amb Baix Pallars, que ja ho va fer la setmana passada, i Esterri d’Àneu fa dos dies.

Llimiana ha decidit tancar l’aigua del poble a les nits, des de les 23h fins les 7h del matí. Pel que fa a les masies, es demana que s’intenti estalviar “la poca aigua de què es disposa”, tenint en compte que el dipòsit dels Masos "no permet una gran reserva”. També es prohibeix regar horts, jardins i plantes al carrer i no es permet omplir basses. Per a usos ramaders, es demana buscar els recursos individualment, i en cas de no ser possible, fer servir estrictament l’aigua necessària.

L’ajuntament crida els veïns a fer un ús “racional” de l’aigua, intentant estalviar-la al màxim. Al mateix temps, el consistori assegura que està treballant en un pla per aconseguir aigua. “Us agraïm per endavant la vostra col·laboració, perquè sense aquesta no ens en sortirem i s’haurien de prendre mesures més estrictes”, finalitza el comunicat.

A banda de les restriccions anunciades per Baix Pallars, Esterri d’Àneu i Llimiana, cal recordar que hi ha altres municipis pallaresos com Sant Esteve de la SargaIsona i Conca DellàGavet de la Conca o Espot que de moment han fet una crida a fer un ús responsable de l’aigua. Paral·lelament, a Tremp, l’ajuntament ha portat aquests últims dies aigua amb una cisterna a Puigverd, mentre que a Sant Esteve de la Sarga i a Sarroca de Bellera fa dies que també recorren a cisternes per fer arribar aigua als veïns de tots els nuclis de població.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació