Divendres, 19 d'abril de 2024
campaments

Violant Cervera visita els campaments del Casal dels Infants a Tavascan

Durant la jornada, la consellera de Drets Socials també ha visitat l’Ajuntament de Lladorre, on ha signat el Llibre d'Honor

Redacció Tavascan | 25 de juliol de 2022 a les 11:00
La consellera Violant Cervera durant la seva visita a Tavascan | Ajuntament de Lladorre
La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, acompanyada per l’alcalde de Lladorre, Salvador Tomàs, i d’altres autoritats municipals, ha visitat aquest passat divendres els campaments per a adolescents i joves en risc d’exclusió social del Casal dels Infants al poble de Tavascan, al municipi de Lladorre.
 
Cervera ha volgut conèixer de primera mà les activitats per a nois i noies de 12 a 21 anys que l’entitat impulsa cada estiu a la comarca des del 1994, en una trobada en què també han participat la presidenta del Casal dels Infants, Roser Rosell; el director de relacions ciutadanes de l’entitat, Enric Canet; i el director del Casal dels Infants del Besòs i la Mina, Juan Manuel Martín.

Enguany 26 adolescents de 12 a 16 anys del Casal dels Infants del Besòs i la Mina acampen durant una setmana de juliol al càmping Bordes de Graus de Tavascan, en una estada que els permet sortir del seu entorn urbà habitual, trencar amb la rutina i gaudir d’activitats de lleure educatiu a l’entorn de la Vall de Cardós.

A més, una cinquantena de joves d’entre 16 i 21 anys del Casal dels Infants de Badalona i del Casal dels Infants del Raval participen, durant 15 dies i en dos torns, en el camp de treball que l’associació organitza al poble d’Escaló, en tasques d’adequació d’espais. Abans de la visita al campament de Lladorre, la consellera ha estat rebuda a l’Ajuntament de Lladorre per l’alcalde i els regidors de municipi i ha signat el llibre d’honor.
 

Cervera ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Lladorre. Foto: Ajuntament de Lladorre


Una aventura que comença el 1994


Enric Canet, llavors educador de joves, va ser l’impulsor d’aquesta aventura. Inicialment hi participaven només una quinzena de nois i noies del barri del Raval de Barcelona, però des de fa anys també en gaudeixen molts més adolescents i joves de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, el barri del Besòs i el Maresme de Barcelona i el municipi de Salt. Des de l’any 2000 els campaments tenen lloc al càmping Bordes de Graus.

L’any 2015 l’entitat va voler anar més enllà amb la creació dels camps de treball per a joves, on els nois i noies de 16 a 21 anys començarien a realitzar accions de manteniment de l’entorn i el patrimoni històric a Tavascan, en col·laboració amb la brigada municipal de Lladorre. Finalment, l’associació va engegar l’any passat el nou camp de treball per a joves al poble d’Escaló, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Guingueta d’Àneu.

Els campaments i camps de treball del Casal dels Infants al Pallars Sobirà formen part de les activitats d’estiu de l’associació, en què participen 1.600 infants i joves en situació de vulnerabilitat entre el juliol i l’agost.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació