16 d'abril de 2024
sequera

Baix Pallars restringeix el consum d'aigua al municipi per combatre la sequera

El consistori prohibirà omplir piscines i basses, així com regar horts i jardins amb aigua clorada, entre altres mesures

Redacció Baix Pallars | 22 de juliol de 2022 a les 16:30
Imatge del poble de Peramea | Casa Parramon
La forta sequera finalment ha obligat l'Ajuntament de Baix Pallars a aplicar mesures extraordinàries per reduir el consum d'aigua al municipi. Després d'alertar recentment que fonts i barrancs estaven "sota mínims" i que la sitaució era "extrema", finalment el ple celebrat aquest dijous ha aprovat una sèrie de restriccions per estalviar aquest bé i que seran d'obligat compliment com a mínim fins al 15 de setembre, en funció de l'evolució de les condicions climàtiques.

D'aquesta manera, el consistori ha decidit prohibir omplir piscines, basses i d'altres per activitats lúdiques o regar horts i jardins amb aigua clorada. Ara bé, en aquest darrer punt, matisa que si cal fer-ho és obligatori buscar els recursos individualment, i a més, només es permetrà regar en cas de tenir sistemes per gota a gota o sudoració i no disposar d'una alternativa.


Per altra banda, l'aigua pel consum de bestiar haurà de ser exclusivament de pous propis o bé de les zones habilitades per a la càrrega. En aquest sentit, el consistori explica que en casos excepcionals, i tenint en compte la normativa de benestar animal, s'autoritzaran usos que requeriran d'un acord. Així mateix, totes les fonts del poble no rajaran fins a la data fixada, mentre que l'aigua de les cases es tancarà totes les nits des de les 23 h fins a les set del matí.

L'Ajuntament de Baix Pallars alerta que totes les conductes contràries a les mesures seran objecte de sanció. En aquest sentit, les autoritats municipals assenyalen que tot i haver fet instal·lacions de portades d'aigua nova i millorat les captacions d'aigua, la situació és "crítica".

Fa més d'una setmana el consistori va apel·lar a la responsabilitat dels veïns "a ser conscients de la falta d'aigua", atés que en moltes pobles de la zona el reg no es diferencia de l'aigua de boca. Per aquest motiu, va demanar fer-ne un ús responsable, alhora que alertava que si la situació es perllongava s'haurien de prendre mesures més dràstiques.

 

Altres notícies que et poden interessar:



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació