Dimecres, 24 d'abril de 2024
festa major

La Pobla de Segur dona el tret de sortida a la Festa Major amb format prepandèmia

Després de tres anys, es tornarà a celebrar el mític concurs Fem Colla i altres activitats multitudinàries

Redacció la Pobla de Segur | 21 de juliol de 2022 a les 12:05
El del Fem Colla és un dels retorns més esperats pel jovent poblatà | Ajuntament de la Pobla de Segur
La Pobla de Segur recupera aquest dijous la seva festa major amb format prepandèmia. Sense dubte, la festa estarà marcada pel retorn de la seva activitat estrella: el concurs Fem Colla, on els diferents grups de joves del municipi competiran per veure qui és la millor colla del municipi. 

Precisament, el tret de sortida de la festa major el protagonitzarà, a les 20:30 h, la Macrogimcana de colles, que tindrà lloc al nou Parc Alcalde Boixareu. Una hora després, les diferents colles participants es presentaran en públic i a través de l'aplicació Tik Tok de l'Ajuntament de la Pobla.

Tot plegat, com a prèvia de l'inici de la competició, al dia següent. La nit abans, però, la jornada estarà amenitzada per les havaneres de Cavall Bernat, que començaran a omplir progressivament el poble de música a la zona del poliesportiu del parc. 
 

Divendres serà un dels dies claus per a les aspiracions de les colles, que durant tot el dia hauran d'afrontar proves sorpreses del concurs. De fet, a les set de la tarde podran veure els seus progressos amb l'actualització del marcador. Mitja hora després es donarà el tret de sortida a una de les activitats més aclamades: el correpintxos, que recorrerà els diversos bars i establiments del poble.

Per altra banda, els més xics tenen una cita a les vuit al Centre Cívic poblatà, on Eduard Juanola oferir l'espectacle de màgia familiar Hocus Pocus. Ja durant la nit, a les 11, començaran els concerts. Primer amb La loca histeria, a la pista poliesportiva del Parc Alcalde Boixareu. I ja durant la matinada, els DJ's prendran el relleu, primer amb DJ Pussil de Assalto, i a les tres, amb DJ Figue.

Pel que fa a dissabte, la jornada començarà amb un concurs de petanca a les nou del matí, mentre que una hora després serà el torn dels amants de la bicicleta, que podran participar a la pedalada popular fins al Xiringuito. Un cop allà, serà el torn per als més hàbils nedadors, que emprendran el repte de travessar el pantà de Sant Antoni.

A les 12 del migdia, una altra prova per als més menuts: l'escape room portàtil Superherois de Cripthosper a nens i nenes de 9 a 14 anys, i que donarà el tret de sortida als Jardins de l'Ajuntament. Per altra banda, a les sis, començarà el Gran Prix Poblatà al Parc, una activitat oberta a tota la gent del poble que hi vulgui participar.

La festa major té reservades per l'últim dia les activitats que decidiran el guanyador del Fem Colla 2022. Abans, però, hi haurà jocs de fusta als Jardins del consistori a les 10 del matí, mentre que a les 12:30 h serà el torn de la festa de l'escuma. Mitja hora abans, les colles poblatanes hauran de demostrar les seves habilitats culinàries al concurs de paelles, que tindrà lloc a l'avinguda Camp de la Sala, al barri de l'Estació.

Al mateix lloc, però ja durant la tarde, el jovent haurà de fer gal·la també de la seva destressa amb les cartes al concurs de botifarra. Tot plegat, abans de la gran prova final del concurs: el gran joc de les colles, on el marcador final podria canviar i viure sorpreses d'última hora. Els resultats, però, no es donaran fins a les 10 de la nit, hora en què també començarà el sopar de colles, que a partir de les 23:30 h estarà amenitzat per la música del Duet Alea, que s'encarregarà de donar el punt final a una festa major que recupera l'esperit i les ganes de gresca d'abans de la pandèmia.
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació