Dijous, 18 d'abril de 2024
talarn music experience

Stay Homas «desconfina» el Talarn Music Experience davant 900 persones

El festival pallarès viu la primera nit sense restriccions a la nova ubicació, que aquesta nit acollirà les actuacions de Suu i Habla de mi en presente

Redacció Talarn | 16 de juliol de 2022 a les 10:20
El cub, que ja és icona del trio barceloní, també va estar present a Lo Quiosc | AJC
Stay Homas ha estat l’encarregat d’estrenar, aquest divendres a la nit, el Talarn Music Experience 2022. El popular trio català, acompanyat de la seva banda, ha congregat unes 900 persones a la primera nit de la 6a edició del certamen, que se celebra a l’espai natural musical Lo Quiosc de Talarn i que enguany ha repetit ubicació, després del trasllat de l’any passat, motivat en bona part per les restriccions de la pandèmia. El festival pallarès, doncs, ha viscut aquest divendres el primer concert amb condicions de normalitat al nou emplaçament.

Amb uns vint minuts de retard, el trio que va saltar a la fama fa dos anys per les seves cançons sorgides durant el confinament a la terrassa del pis que compartien a Barcelona, va començar a emetre els seus primers acords davant un públic que esperava des de feia mesos poder recuperar la normalitat i gaudir de la música en directe sense mesures restrictives. N’hi havia ganes, doncs les entrades per aquest concert estaven exhaurides des de feia setmanes.

El grup barceloní va fer un repàs per tots els seus grans èxits, inclosos en els dos treballs discogràfics que han publicat fins la data, Here2play i Agua. Cançons com Volveré a empezar, The Bright Side, Stay Homa o Let it out van ser les més corejades per un públic entregat. Ley DJ va ser l’encarregada d'allargar la nit amb la seva música que es mou entre l'indie i l'electrònica, i que va fer ballar Lo Quiosc fins aproximadament les 2h de la matinada. 
 

Suu i Habla de mi en presente, aquesta nit


Stay Homas donarà aquest dissabte el relleu a les actuacions de Habla de mi en presenteSuu, que seran els encarregats de posar música a la segona nit del festival. Els primers, un col·lectiu musical indie format per sis músics que busca delectar les ànimes i fer ballar els cossos a través de la technorumba. La segona, una jove que destaca entre l'escena musical actual amb el seu gènere neo-indie i la seva lluita per a l'empoderament de la dona. Com la nit d'ahir, tancarà la vetllada Ley DJ.

El Talarn Music Experience clourà la seva edició d'estiu demà diumenge amb una actuació molt especial, la d'Albert Pla. El reconegut i polifacètic artista, amb més de 25 anys de carrera, presentarà el seu darrer espectacle, ¿Os acordáis?, títol d'una de les cançons que va compondre durant la pandèmia. Albert Pla reflexiona amb ironia sobre l'impacte que ha tingut la crisi del coronavirus a escala mundial.
 

Stay Homas, durant la seva actuació al Talarn Music Experience 2022. Foto: AJC


Una seixantena de concerts en cinc anys


A banda de l'edició d’estiu, el festival programa concerts mensuals amb el cicle Els Acústics del TME. Lo Quiosc, doncs, segueix apostant per oferir una programació estable de concerts durant tot l’any. Al llarg dels darrers cinc anys, el Talarn Music Experience ha programat uns 60 concerts on hi han passat unes 6.000 persones. 

Aquestes xifres consoliden el festival com una de les propostes culturals més atractives del territori i manifesten el compromís dels seus organitzadors, amb Ramon Mitjana al capdavant, per seguir apostant per la música en directe i de qualitat al Pallars, reivindicant alhora la descentralització de l’oferta de festivals i concerts del territori català. El diari Pallars Digital és, un any més, el mitjà oficial del festival.


 

Altres notícies que et poden interessar




 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació