Dijous, 25 d'abril de 2024
televisió

Els mercats de Tremp, la Pobla i Sort, al programa «Gent de Mercats» de TV3

L'espai televisiu dona veu a les històries d'aquelles persones que fan vida al costat de les parades setmanals

Redacció Pallars | 14 de juliol de 2022 a les 12:43
El mestre xarcuter Jaume Badia amb un paradista del mercat de Tremp | TV3
El programa de TV3 Gent de Mercats ha arribat aquest dimecres al Pallars per donar a conèixer els tres principals mercats ambulants de les comarques pallareses, així com les diverses històries de la seva gent. Tant nouvinguts d'arreu com veïns de tota la vida, persones que es troben setmanalment al voltant de les parades de TrempSort la Pobla de Segur.

És el cas, per exemple, del Pepe, un paradista incondicional als tres municipis pallaresos, o del Jorge i la Isa, dos germans valencians especialistes en els cítrics i les taronges. També hi és present el trempolí Jaume Badia, el mestre xarcuter que dona a conèixer la girella, un dels productes més típics del Pallars i també una de les especialitats de Casa Badia.



A Sort hi ha el Josep, un taxista porta els clients dels pobles del voltant al mercat de la capital del Pallars Sobirà. El programa també ha donat veu a l'històric Cafè Pessets de la vila a través de l'Amparo, una dona vinguda de Múrcia i enamorada del Pallars. A més, Gent de Mercats també descobreix la Montse i la Júlia, unes habituals del mercat, però també de fer el vermut.

Finalment, a la Pobla de Segur, els teleespectadors han pogut ser testimonis del cas de la Rianne, una holandesa establerta a la zona fa 13 anys, o de la Marta i la Maria, dues joves neorurals que dirigeixen un refugi de muntanya.

Gent de mercats és una docusèrie de TV3, feta amb la col·laboració de Benecé Produccions, que s'endinsa en mercats municipals de Catalunya amb les persones que els poblen. Tana Collados és la directora d'aquesta producció, que dona a conèixer la vida dels comerciants, dels compradors i de diferents perfils humans que passen pels mercats municipals.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació