Dimarts, 23 d'abril de 2024
tren de la pobla

Servei de bus entre la Pobla i Balaguer fins el 18 de juliol per tasques de manteniment

El tercer tren de la línia, pendent de rebre l’autorització per a poder circular

Redacció La Pobla de Segur | 14 de juliol de 2022 a les 10:02
Un comboi aturat a l’estació de la Pobla de Segur | Jordi Ubach
Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) torna a oferir servei d’autobús substitutori entre les estacions de Balaguer i la Pobla de Segur des d'aquest dimecres 13 de juliol i fins al proper dilluns dia 18 per tal de dur a terme tasques de manteniment en una de les unitats del tren.

Els horaris del servei substitutori per carretera seran els mateixos que ja s’efectuen amb el servei ferroviari. El bus s’aturarà a totes les estacions del recorregut a la parada d’autobús més propera. No obstant això, a les estacions de Gerb, Sant Llorenç de Montgai, Vilanova de la Sal i Santa Linya s’aturarà sota demanda. Per a sol·licitar-ho cal trucar al telèfon 973 445 503 o fer-ho mitjançant els intèrfons de les estacions.

Entre Lleida-Pirineus i Balaguer el servei de trens serà l’habitual a excepció de les següents circulacions que es realitzaran íntegrament amb autobús: El dies 13, 14 i 18 de juliol, el tren de les 5:14 h amb sortida de Lleida, destinació La Pobla de Segur, i el tren de les 19:46 h amb sortida de la Pobla de Segur i destinació Lleida.

La situació es repetirà el 15 de juliol, amb el tren de les 5:14 h amb sortida de Lleida, destinació la Pobla de Segur, i el tren de les 21:46 h amb sortida de la Pobla i en direcció la capital del Segrià. Passarà el mateix el 17 de juliol, amb el tren de les 19:00 h de la Pobla de Segur a Lleida, i el 19 de juliol, amb el tren de les 5:14 h que surt de Lleida en direcció a la Pobla.

El tercer tren, pendent de rebre l’autorització per a poder circular


El tercer tren de la línia Lleida-La Pobla de Segur es troba actualment als tallers del Pla de Vilanoveta. La unitat ha superat el període de proves tècniques i de circulació i ja s’ha presentat l’auditoria de seguretat a l’Agència Estatal de Seguretat Ferroviària per tal de poder circular per la xarxa d’Adif.

Un cop obtingut el permís per circular pels gairebé dos quilòmetres de la via d’Adif, necessari per entrar a l’estació de Lleida, el tren ja podrà fer el recorregut sencer de la línia. Aquesta tercera unitat millorarà i reforçarà la disponibilitat del servei, ja que evitarà el servei alternatiu per carretera que habitualment s’ofereix quan cal aturar alguna de les altres dues unitats per al seu manteniment.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació