Divendres, 26 d'abril de 2024
obres

Sort finalitza la primera fase de les obres de consolidació del castell

Els treballs han consistit en el sanejament del recinte, la millora de l'accés o la reparació dels murs perimetrals

Redacció Sort | 15 de juliol de 2022 a les 10:42
Imatge de l'estat actual de les obres del castell | Ajuntament de Sort
L'Ajuntament de Sort ha finalitzat durant aquest mes de juliol la primera fase de consolidació del Castell dels Comtes de Pallars. Els treballs, el pressupost del qual ha rondat els 120.000 euros, han consistit en el sanejament del recinte, la millora del seu accés, la reparació de les afectacions als murs perimetrals, així com de les parets, que amenaçaven de caure.

Amb aquest projecte, el consistori pallarès té com a objectiu millorar la imatge i la funcionalitat d'aquest equipament i monument històric com a pol d'atracció del turisme cultural al municipi. Aquesta primera fase ha comptat amb el finançament d'institucions com el Consorci Leader Pirineu Occidental, el Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Lleida.
 

Una de les pintades fetes als murs del castell de Sort. Foto: Rosendo Manrique


Vandalisme al castell


Paral·lelament a les obres d'adequació del castell, a principis de juliol les restes de la fortalesa de la capital del Pallars Sobirà també van ser víctima d'un altre acte vandàlic ocorregut al municipi. Concretament, un dels murs del castells va patir diverses pintades amb esprais de pintura.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació