Dissabte, 20 de juliol de 2024
cultura

El Museu de Camins de la Vall de Siarb proposa una desena d’activitats culturals a l’aire lliure

Fins el 28 d’agost s’han programat set activitats, un espectacle teatralitzat, visites guiades i un espectacle itinerant pels camins

Redacció Soriguera | 13 de juliol de 2022 a les 11:34
Una visita teatralitzada de l'Esperanceta de Casa Gassia | Museu de Camins
Aquest divendres 15 de juliol el Despoblat Medieval de Santa Creu de Llagunes, la sala principal del Museu de Camins, obrirà la temporada d’estiu amb l’espectacle teatralitzat de l’Esperanceta de Casa Gassia. Aquesta serà la primera de les set propostes artístiques que aquest estiu es programarà en aquest museu a l’aire lliure situat a la Vall de Siarb, al bell mig del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Juntament amb les visites teatralitzades de l’Esperanceta (el divendres 15 i 22 de juliol a les 11h), al Despoblat de Santa Creu de Llagunes es podrà descobrir i visitar al so de la música, la veu, el moviment, el circ, el joc o l’observació d’estels. Més enllà d’aquesta sala medieval, el Museu de Camins també ofereix visites guiades als vestigis de la Guerra Civil de Vilamur (dimecres i dissabtes de juliol i agost a les 17:30h), així com l’espectacle teatralizat Volta pels camins antics de la Vall de Siarb, també de la mà d’Esperanceta (divendres 15 i 22 de juliol a les 12:30h). Per altra banda, el diumenge 17 de juliol a les 18:30h tindrà lloc un espectacle itinerant a Llagunes, un esdeveniment creat en el marc del projecte Hestia, Belonging through Community Theatre de Pirineus Creatius.

En el seu tercer estiu d’activitat, el Museu de Camins, gestionat per l’Associació País de Terra Roia, diversifica l’oferta cultural a les diverses sales del museu per tal d’arribar a un públic més ampli i divers. A la sala principal del museu, el Despoblat Medieval de Santa Creu de Llagunes, un jaciment arqueològic situat a 1628 metres d’alçada, del 15 de juliol al 28 d’agost es realitzaran visites guiades a càrrec de Voliaina Gestió Cultural, de dimarts a dissabte en horari de matí (11:30 h) i tarda (18 h) i diumenge en horari de matí (11:30 h).

Espectacles inèdits i fets a mida


A part d’aquestes activitats, el Despoblat de Santa Creu de Llagunes acollirà dos actes inèdits molt especials: el divendres 29 de juliol a les 19 h tindrà lloc l’espectacle de veu, música i moviment ple de buit amb el trio C15 i el divendres 19 d’agost, l’espectacle de música i malabars emmedievalats amb Els joglars de la bota.

Aquests dos espectacles, que han rebut el suport del Parc Natural de l’Alt Pirineu, pretenen convertir aquest jaciment arqueològic en un escenari efímer per a actuacions artístiques diverses i és que l’espai és un dels més espectaculars del Pallars Sobirà d’on gaudir d’un vespre cultural. 

Els camps de treball: els caus i esplais fan servei al Pirineu


A part de les activitats lúdiques i culturals, el Museu de Camins acull des de finals de juny camps de treball on joves i adults fan tasques de recuperació i manteniment de camins antics i murs o empedrats de pedra seca a l’entorn de Llagunes, Vilamur, Llavaners i Tornafort. El Museu de Camins enguany té confirmats més de 15 caus i esplais i grups internacionals que participaran en aquest projecte col·lectiu i participatiu, que pretén crear un espai a la Vall de Siarb amb una xarxa íntegra de camins mantinguts i recuperats a través dels quals el visitant es pot submergir en la vida rural i als seus ritmes, als usos i les tècniques constructives i a les històries que durant centenars d’anys han omplert de vida el Pirineu.

Des de l’any 2016 més de 430 voluntaris i voluntàries d'arreu de Catalunya i del món han participat en els camps de treball de recuperació de camins antics, cosa que ha significat aconseguir tenir a la Vall de Siarb una xarxa de senders practicables de més de 250 quilòmetres.Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació