Divendres, 19 d'abril de 2024
teatre

Esterri d'Àneu es prepara per al 15è Esbaiola't, que recupera el carrer i amplia espais d’actuació

El Festival de teatre de les Valls d’Àneu, que comença aquest dijous, manté l’aposta per la qualitat i per fer accessible la cultura a tots els públics

Redacció Esterri d'Àneu | 13 de juliol de 2022 a les 10:37
Ja s'han venut el 65% de les entrades disponibles | Oriol Riart
Esterri d'Àneu donarà aquest dijous el tret de sortida a la 15ª edició de l'Esbaiola't. El Festival de teatre de les Valls d'Àneu, on enguany hi participaran 25 companyies, és una cita imperdible per a tots els amants de les arts escèniques i un referent de teatre dels Pirineus. Seran més d'un centenar les activitats, entre espectacles, jocs i tallers, les que es podran veure durant els quatre dies de festival. 

Com a novetats d’aquesta edició, el festival amplia els espais d’actuació i suma quatre indrets singulars dels voltants d’Esterri d’Àneu per fer-hi arribar alguns espectacles. També es recuperen els espectacles itinerants de carrer, després de dos anys de limitacions a causa de la pandèmia. Les entrades pels espectacles i jocs de pagament es poden adquirir a través del web del festival. Fins a dia d'avui, s’han venut el 65% de les entrades disponibles.

Tot i que alguns dels passes ja estan exhaurits, sobretot d’aquells espectacles amb aforament reduït, l’Esbaiola’t encara té capacitat per acollir tot aquell públic que a darrera hora decideixi desplaçar-se fins al Festival.

Més vincles internacionals


El voluntariat ha estat sempre un motor fonamental de l'Esbaiola’t que, en la 15ª edició, fa un salt internacional per sumar energies, com a resultat del treball i dels vincles amb diversos festivals europeus. Així, el festival dona la mà al circuit Claps de Llombardia, que organitza el Festival Tendenza Clown.

Gràcies al seu projecte CirkAround, joves que s’estan formant com a pallassos visiten diferents festivals internacionals amb l’objectiu d’impulsar la carrera professional d'artistes d'espectacles en directe menors de 35 anys. Aquest grup de joves del país transalpí visitaran el festival i hi participaran breument en un dels nous espectacles: Les Encantades.

La segona gran novetat d’enguany és la col·laboració amb el festival francès FestiMomes de Questembert. Un grup de joves d’aquesta localitat, d’entre 13 i 17 anys, s’agermanen amb un grup de joves de les Valls d’Àneu i fan un intercanvi de voluntariat, amb activitats online prèvies per conèixer l’Esbaiola’t i un cop en marxa el festival, se sumaran al seu equip de voluntariat. Aquesta delegació de Questembert la integren 22 persones.

Aquestes relacions cada cop més estretes amb diferents festivals europeus són el resultat de la col·laboració que La Baldufa ha anat sembrant en els darrers anys. A més l’Esbaiola’t, per les seves característiques i per la seva ubicació, esdevé un reclam per aquestes iniciatives.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació