Dissabte, 20 d'abril de 2024
salut mental

Les Jornades per a l’Excel·lència es proposen combatre l'estigma i el tabú en la salut mental

La 9ª edició de les Jornades tindrà lloc a Esterri d'Àneu entre el 30 de setembre i l'1 d'octubre

Redacció Lleida | 12 de juliol de 2022 a les 10:38
Imatge de la presentació de les Jornades aquest diluns a la Diputació de Lleida | Jornades per a l'excel·lència
Sota el títol Fora estigmes! La salut mental al Pirineu, les Jornades per a l'Excel·lència donaran el tret de sortida a Esterri d'Àneu a la seva 9ª edició els dies 30 de setembre i 1 d'octubre. Les Jornades, que s’han presentat aquest dilluns a la Diputació de Lleida, es proposen abordar aquesta qüestió des d’una mirada àmplia i transversal.

Per fer-ho, la cita comptarà amb la participació d’una trentena de ponents de referència que, a través de les seves reflexions i propostes, aportaran algunes claus per afrontar els nous reptes que s’imposaran en l’àmbit de la salut mental. També hi seran presents diverses autoritats com el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, el ministre de Salut del Govern d’Andorra, Albert Font, o Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida.

Per altra banda, hi participaran els psiquiatres Josep Pifarré Montserrat Dolz; la doctora Mercè Boada, neuròloga i directora mèdica de l'ACE; Magda Casamitjana, directora del Pacte Nacional de Salut Mental o Meritxell Budó, secretària d’atenció sanitària.

Durant la presentació, Jesús Montoliu, president de les Jornades per a l’Excel·lència, ha remarcat la importància de que "tots ens impliquem en la lluita contra l’estigma i la
discriminació
de les persones que pateixen algun trastorn mental". Montoliu, acompanyat de Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica i de l'alcalde d'Esterri d'Àneu, Pere Ticó, ha desvetllat el cartell de les Jornades que enguany representa un dibuix d'un test de Rorschach, amb el que els psicòlegs i terapeutes investiguen els racons més profunds de la nostra ment.

La participació andorrana reforça els lligams entre territoris


La novetat d’enguany és la firma del conveni de col·laboració entre el Govern d’Andorra i les Jornades, fet que reforça els lligams entre els territoris. Per aquest motiu, el 16 de setembre es presentaran les Jornades a La Massana. Aquesta col·laboració afegeix un plus, sumant-se un país més dels Pirineus amb el que es comparteixen aspectes molt importants pels ciutadans i els professionals dels territoris de muntanya i obre aquest espai de trobada i diàleg per pensar com poder assolir plegats l'excel·lència, tant des de dins com des de fora dels Pirineus.

Després de nou edicions, les Jornades s’han convertit en un acte de referència al Pirineu i l’any passat van batre el rècord d’assistència, quan va tractar sobre L’educació, la clau del futur. Les edicions anteriors van fixar-se en les persones com a vehicle de progrés, en concret en les dones, en el turisme, en les infraestructures i les comunicacions, en la sanitat i en el comerç electrònic com a oportunitat d e negoci global.
 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació