Dimecres, 24 d'abril de 2024
renovables

Surt a informació pública un altre gran parc fotovoltaic a Isona i Conca Dellà

Amb aquesta ja són quatre les iniciatives de plantes solars projectades al Pallars Jussà

Redacció Isona | 11 de juliol de 2022 a les 08:29
Una planta fotovoltaica en una imatge d'arxiu | SUD Renovables
La Generalitat ha tret a informació pública un quart projecte de gran parc fotovoltaic al Pallars Jussà, el tercer previst al municipi d'Isona i Conca Dellà. Es tracta de la iniciativa més gran de les que s’han projectat fins ara a la comarca, ja que ocuparia un total de 62,91 hectàrees, i comptaria amb un total de 71.415 panells solars amb una capacitat de potència de 40 megawatts per hora.

El parc solar fotovoltaic Llau dels Juncs se suma així als tres projectes solars que ja van sortir a informació pública a finals del passat mes de maig: Les Alzineres (60,91 ha), Neret (50,35 ha) i el parc solar Costa Gran (47,37 ha). Amb aquest darrer, els projectes fotovoltaics, projectats entre els termes Suterranya, Orcau i Basturs, sumarien un total de 221,54 hectàrees de sòl no urbanitzable i la implantació de prop de 255.000 plaques solars.
 

Imatge actual dels parcs fotovoltaics projectats al Pallars Jussà. Foto: Govern


Per altra banda, tal com publica el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC), el projecte de Llau dels Juncs també comptaria amb una subestació transformadora de 30/220 quilovolts, on confluirien les infraestructures elèctriques provinents dels altres tres parcs solars mencionats. Des d'aquesta, i a través d'una línia aèria d'alta tensió (LAAT) de 220 quilovolts de tensió i 12.713 metres de longitud, l'energia es transportaria fins a la subestació de la Pobla de Segur, passant també pel municipi de Conca de Dalt.

A més, i segons la informació publicada, el pressupost total d'instal·lació del projecte -promogut com els tres anteriors per Energies Renovables Terra Ferma, SL- suposaria un total de 29.888.577,51 euros més IVA. L'empresa promotora és alhora filial dels grups Blueprom Forestalia, l'empresa aragonesa també coneguda a la comarca per la línia de molt alta tensió (MAT) projectada a quatre municipis del Pallars Jussà.


La publicació d'aquest quart projecte de megaparc solar arriba prop de dues setmanes després que l'Ajuntament de Tremp suspengués les llicències per instal·lar aquestes infraestructures al municipi. Amb aquesta mesura, aprovada per tal de modificar el pla urbanístic per a la instal·lació d'energies renovables en sòl no urbanitzable, el consistori també es va plantejar regular la futura ubicació de les plaques perquè no afectessin llocs d'interès geològic, paleontològic, paisatgístic, així com terres de cultiu o de regadiu.

Paral·lelament, la plataforma anti-MAT i Salvem Lo Pallars ja van començar a preparar les al·legacions tan bon punt es va conèixer la publicació dels tres macroprojectes solars. Una iniciativa a la qual també va sumar-s'hi la CUP durant la setmana passada.


 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació