Dissabte, 18 de maig de 2024

Sort recupera el Camp de Regates malmès pels aiguats del passat mes de juny

Amb aquesta obra el riu recuperarà corrents i onades necessàries per celebrar competicions d'alt nivell

Pallars Digital 19 de febrer de 2014 a les 10:49
L'Ajuntament de Sort ha iniciat, aquesta setmana, les obres de recuperació al Camp de Regates l'Aigüerola, malmès pels aiguats del passat mes de juny. Les obres han de reconstruir els espigons que hi ha al riu i que generen corrents i onades necessàries per la celebració de competicions d'alt nivell. Amb màquines es tornen a col·locar les pedres de manera estratègica per generar aquests moviments a l'aigua. 
 
Els aiguats van envair els espigons amb graves i la força de l'aigua va moure les pedres. Les obres, que duraran uns deu dies, consisteixen en tornar a col·locar les pedres a determinats llocs estratègics i netejar els espigons de graves. Aquesta obra suposa una inversió d'uns 10.000 euros.
 
El tram d'obres són uns 800 metres del riu Noguera Pallaresa al seu pas per Sort. El Camp de Regates va quedar malmès amb els aiguats però l'Ajuntament no va tenir temps material d'arreglar-lo degut al desgel. El cabal del riu va fer impossible que les màquines entressin al riu.
 
Aquesta actuació s'ha fet ara i permetrà poder organitzar les competicions que hi ha programades per aquesta primavera i estiu amb plenes garanties, entre les quals hi ha campionats d'Espanya i del món de diferents modalitats de piragüisme.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor