Dimecres, 24 d'abril de 2024
turisme

Digitalitzen imatges de quatre pobles del Pallars perquè apareguin a «Google Street View»

Els carrers de Salàs de Pallars, Tírvia, Gurb i Farrera ja es poden veure online gràcies a una acció promocional del Patronat de Turisme de Lleida

Redacció Pallars | 1 de juliol de 2022 a les 11:32
Un dels enregistraments de les imatges 360º | Ara Lleida
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida ha fotografiat en el darrer any per a Google Street View diversos pobles i espais naturals del Pallars i del Pirineu que encara no s'havien digitalitzat per dificultats d'accés del vehicle de Google mitjançant una càmera de 360º . S'han fet gravacions a 13 localitzacions, quatre de les quals al Pallars -Salàs de Pallars, Tírvia, Gurb i Farrera-, en una acció que té com a objectiu ampliar el coneixement de l'oferta i potenciar l'atractiu turístic de la demarcació.

D'aquesta manera, des del Patronat de Turisme es vol promocionar aquells indrets comarcals amb encant que restaven pendents de digitalitzar i que ara ja es poden consultar dins la plataforma de Google Maps via Street View, una tecnologia de primer nivell d'ús promocional per a les destinacions turístiques que es mostra al món les 24 hores del dia i 365 dies a l'any i que és visitada per milers d'internautes.

Els enregistraments s'han dut a terme amb la col·laboració de cadascun dels consells comarcals de la demarcació de Lleida, que han escollit els millors indrets no digitalitzats fins a la data, amb l'objectiu de promocionar i donar a conèixer turísticament el territori. El projecte ha comptat amb la vital implicació dels ajuntaments de cada municipi on s'han dut a terme les gravacions.

Les imatges d'aquests indrets s'han gravat amb una motxilla i un pal telescòpic d'1,5 metres que porta incorporada una càmera de 2,5 kg de pes equipada amb sis lents que capta imatges de 360º cada cinc segons. La motxilla la porta una persona que pren les imatges mentre camina. Posteriorment, un cop processades, aquestes imatges s'incorporen a la plataforma Google Street View.

En total s'han fet 33 quilòmetres a peu amb la càmera 360º i s'han publicat 135.500 imatges de Google Street View de la demarcació de Lleida, totes elles en mode 360º, on en conjunt ja hi ha hagut 1,6 milions de visualitzacions de les imatges per part dels usuaris. La tecnologia Google Street View permet accedir a una localització des de Google Maps, veure-la en visió panoràmica de 360º i recórrer-la de forma immersiva.
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació