Divendres, 19 d'abril de 2024
turisme

El telefèric de la Vall Fosca inaugura la temporada d'estiu

El servei donarà el tret de sortida aquest divendres amb l'ús de la mascareta encara obligatori

Redacció La Torre de Capdella | 1 de juliol de 2022 a les 08:58
L'equipament va registrar més de 25.000 visitants durant el 2021, el quart millor any de la seva història | Ajuntament de la Torre de Capdella
El telefèric de la Vall Fosca obre aquest divendres la temporada d'estiu. La instal·lació, que permet que els visitants accedeixin a la tercera porta del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, manté un any més les mesures contra la Covid-19, concretament la mascareta obligatòria, atès que es tracta d'un mijtà de transport públic. 

Aquesta temporada, a més, s'ha reforçat el sistema de venda en línia dels tiquets del telefèric, així com la web del Museu Hidroelèctric de Capdella. De fet, els bitllets per a l'equipament es podran comprar conjuntament amb l'entrada al museu, una visita imprescindible per conèixer millor el paisatage que es pot admirar a la zona dels estanys.

Al Museu també es podrà visitar l’exposició temporal Enfilant l’agulla. Indumentària tradicional de la Vall Fosca. Es tracta d’una mostra sobre el vestir tradicional a la Vall Fosca durant el segle XIX, i que es podrà veure de manera gratuïta de dimarts a diumenge en l’horari del Museu, de l'1 de juliol al 16 d’octubre del 2022.

L'any passat, el telefèric va registrar més de 25.000 passatgers en un total de 1.094 trajectes realitzats, el quart any amb més passatgers de tota la seva història. Per altra banda, el servei de telefèric va lligat amb el servei del bus del Parc, que donarà servei fins al 30 de setembre, de la Pobla de Segur a Sallente, per així facilitar l’accés al Parc Nacional en transport públic.

El telefèric serà també el protagonista del 7è Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus, que se celebrarà del 7 al 10 de juliol, i que inclou en el seu programa activitats vinculades amb el telefèric i el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Així, es podrà realitzar una observació del cel nocturn a més de 2.000 metres en aquesta zona declarada Starlight per la Unesco, o bé una excursió teatralitzada fins al refugi Colomina amb el director de les obres de connexió dels estanys, l’enginyer suís Albert Keller.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació