Divendres, 19 d'abril de 2024
senderisme

La 7ª edició dels Festivals de Senderisme dels Pirineus estrena un nou passaport amb premis

El Pallars repetirà participació amb tres dels 12 festivals, que tindran lloc a la Conca Dellà, la Vall Fosca i Sort

Redacció Beranui | 4 de maig de 2022 a les 12:15
Imatge d’una edició passada deLa presentació s'ha dut a terme des del poble de Beranui | Festivals de Senderisme dels Pirineus

La iniciativa Festivals de Senderisme dels Pirineus ha presentat aquest dimecres la seva 7ª edició des del poble de Beranui, al municipi de la Torre de Capdella. L'acte ha anat a càrrec del periodista Artur Peguera, i ha comptat amb la presència del director general de Polítiques de Muntanya, Jesús Fierro, el director de l'IDAPA, Pere Porta, així com amb diversos representants polítics pirinencs i del Pallars.

Precisament, les comarques pallareses repetiran la seva participació per partida triple amb els festivals de la Conca Dellà, entre el 20 i el 22 de maig; el de la Vall Fosca-Pirineus, que tindrà lloc del 7 al 10 de juliol, i el de Sort, la Vall d'Àssua i el Batlliu, del 21 al 23 d'octubre. En total, les comarques del Pirineu acolliran 12 festivals, que tenen com a objectiu promocionar els Pirineus com una oportunitat per a la pràctica del turisme saludable, responsable i de proximitat.



Els festivals pirinencs ofereixen itineraris a peu per a tota mena de públics i amb diferents graus de dificultat. En paral·lel, s'organitzen activitats per conèixer la cultura i la gastronomia locals. El programa d'activitats de cada festival està descentralitzat i, per tant, les sortides guiades es reparteixen per diversos indrets del territori que acull el festival.

Enguany, la principal novetat dels Festivals de Senderisme serà el passaport dels festivals, una iniciativa que vol animar els visitants a assistir a més d'un esdeveniment, ja que tots ofereixen atractius que es complementen. 

Així, les persones que demostrin que han participat en més d'un festival, entraran en el sorteig d'un GPS, una motxilla tècnica i uns bastons telescòpics. La manera per demostrar-ho serà amb uns adhesius -un per a cada festival- que caldrà enganxar al tríptic informatiu d'enguany. Com més adhesius, doncs, més oportunitats per guanyar algun dels premis.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació