Dimarts, 23 d'abril de 2024
lgbti+

El servei LGBTI del Pallars Jussà augmenta el nombre de persones usuàries

Aquest increment posa de manifest la incidència de les polítiques públiques que es desenvolupen en matèria d’igualtat a la comarca

Redacció Tremp | 30 de juny de 2022 a les 12:25
Imatge de l’acte de commemoratiu celebrat a l’Epicentre de Tremp | CCPJ
El Servei d’Atenció Integral del Pallars Jussà ha commemorat aquesta setmana el dia de l’Orgull LGBTI+, coincidint amb un any en el que ha augmentat el nombre de persones usuàries al servei. Un fet que posa de manifest la incidència de les polítiques públiques que es venen desenvolupant en matèria d’igualtat a la comarca.

L’augment dels usuaris se centra en especial en les persones que sol·liciten el tràmit del canvi de nom a la targeta sanitària del Catsalut, en l'atenció i acompanyament de les persones trans en els processos de trànsit i la demanda d’informació que respon a necessitats relatives a la diversitat sexoafectiva i de gènere i familiar.

El vicepresident segon del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Martí Cardona, ha assenyalat que el desplegament de les polítiques públiques en matèria LGBTI+ suposa un salt endavant en la plena garantia de drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals així com en l’erradicació de conductes discriminatòries, violentes o lgbtifòbiques a la comarca.

Un any més doncs, i coincidint amb la commemoració del dia de l’Orgull s’han celebrat diferents actes per tal de seguir visibilitzant aquesta efemèride. Dilluns a la tarda va tenir lloc la lectura de contes infantils Som de Colors, que es va realitzar en col·laboració amb la entitat Xarxa Tremp i l’Ajuntament de Tremp, comptant amb la participació d’unes quaranta persones.

A més, l’Epicentre de la capital del Pallars Jussà ha acollit l’estrena d'un espot publicitari difós a les xarxes del consell comarcal i que reivindica la llibertat de ser i estimar a qui es vulgui i com es vulgui, acompanyat de la lectura del manifest institucional. Per altra banda, en diversos municipis i espais públics s'ha visualitzat la bandera LGBTI+, com és el cas de Tremp, que l'ha ubicat a una de les rotondes d’entrada al poble. 

Des de la xarxa SAI també es despleguen actuacions de sensibilització a la població i de formació a professionals i entitats pel que respecta a la diversitat d’orientació sexual i identitat del gènere així com de la prevenció de la lgbtifòbia a tota Catalunya. 

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació