Divendres, 19 d'abril de 2024
premi

L’Escola de Pastors de Catalunya guanya el premi FPCAT a les bones pràctiques als centres formatius

El centre ha estat reconegut per la seva experiència i el nou model de pagesia que s'està consolidant a Catalunya

Redacció Barcelona | 30 de juny de 2022 a les 08:55
El centre situat a Rialp és una formació consolidada després de 14 anys d'experiència | CCOO Educació
L'Escola de Pastors de Catalunya ha estat guardonada aquest dimecres als Premis FPCAT 2021, atorgats pel Consell de Formació i Qualificació Professionals de Catalunya (CFPCAT) en un acte al recinte Espai Àgota del Museu Agbar de les Aigües de Barcelona. En total s'han lliurat 13 guardons en reconeixement a les bones pràctiques de quatre centres formatius, quatre empreses i entitats, tres professionals, una entitat de recerca i una persona formada en FP.

Concretament, l'Escola de Pastors ha estat reconeguda en la categoria de bones pràctiques als centres formatius i en reconeixement a l'experiència notable duta a terme pel centre que imparteix formació professional inicial o ocupacional. El centre formatiu situat a Rialp és una formació consolidada després de 14 anys d'experiència i funcionament.

Gràcies al model d'escola, basat en l'agroecologia, s'està consolidant un nou model de pagesia a Catalunya. La formació compta amb experts i expertes de cada àmbit formatiu per a impartir les classes de teoria. Un fet, que a banda d'aportar una gran qualitat a la formació, també permet a l'alumnat exarxar-se des del primer moment amb els professionals del sector amb qui acabaran interactuant quan s'instal·lin.

Per altra banda, el guardó també reconeix l'Escola pel fet que les pràctiques es realitzen en finques en actiu i amb pagesos i pageses que col·laboren amb el centre des de fa temps i que són capaces de compartir el seu coneixement i cedir responsabilitats a l'alumnat perquè aquest guanyi experiència i autonomia sobre el terreny.

En aquest sentit, les finques ramaderes que acullen pràctiques esdevenen, doncs, aules. A més, el centre participa en diversos projectes nacionals i internacionals, i cada any s'incorporen novetats a la formació amb els aprenentatges que s'obtenen d'altres experiències o entitats. Es tracta, doncs, d'una formació viva i en permanent revisió i canvi, que canvia en base a les valoracions de l'alumnat, les aportacions dels formadors i la pròpia experiència de l'entitat.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, que ha lliurat els guardons juntament amb el conseller d'Edudació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha destacat que l’FP "és la millor via per incorporar-se al món laboral". En aquest sentit, ha recordat que "a Catalunya, la taxa d’atur juvenil supera el 25%, però en el cas de les persones joves graduades en FP, aquesta xifra es redueix a la meitat". Així mateix, Torrent ha remarcat que "vivim un moment de canvis en el món del treball", especialment per la incorporació de la dimensió digital i de noves eines tecnològiques. 

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació