Dijous, 25 d'abril de 2024
música

Les Illes Balears, territori convidat a l’11è Festival de Música Antiga dels Pirineus

El certamen augmenta els concerts a la Catalunya Nord i continua apostant per la vessant social

Redacció Pallars | 29 de juny de 2022 a les 10:10
15 dels concerts del festival tindran lloc a les comarques pallareses | FeMAP
Les Illes Balears serà el territori convidat en l'11ª del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) amb la participació de MUSIca ALcheMIca, Acadèmia 1830 i l’Orquestra Cambra Illa de Menorca. El certamen, que tindrà lloc des d’aquest divendres al 21 d’agost, compta amb un total de 55 concerts, 15 dels quals tindran lloc al Pallars.

Josep Maria Dutrèn, director del FeMAP, ha explicat que el certamen comptarà en total amb 21 programes de grups i solistes. Enguany, el festival continua creixent territorialment amb la incorporació de cinc nous municipis, entre els quals Gerri de la Sal, però també Ger (Cerdanya), Sant Feliu de Pallerols (Garrotxa), Coll de Nargó (Alt Urgell) i Els Banys d’Arles (Vallespir, a la Catalunya Nord).


De fet, aquest any creixen les actuacions a la Catalunya Nord, ja que en l’edició passada s’hi va programar un únic concert, mentre que aquest 2022 n’hi haurà quatre. Amb aquest, ja són cinc els territoris que han estat convidats al Festival de Música Antiga dels Pirineus: el 2012 vam comptar amb Euskadi, l’any següent va ser Polònia, el 2017 el País Valencià i el 2019, Flandes.

FeMAP Social


Per altra banda, el FeMAP apostarà un any més per la seva vessant més integradora, tot facilitant el dret d'accés a la cultura als col·lectius vulnerables. Des de la iniciativa FeMAP social es llancen dues propostes socioeducatives per apropar el festival a la gent gran, així com als col·lectius amb diversitat funcional.

La primera és la Via Inclusiva, que oferirà un concert amb un taller explicatiu i orientatiu previ per poder gaudir més a fons de la música. L'altra és Música a domicili, on un quintet format al Conservatori de Música dels Pirineus actuarà arreu del territori per oferir un concert dinàmic, proper i didàctic. El conjunt realitzarà concerts en 21 centres assistencials diferents, com per exemple als de Sort, Esterri d'Àneu, la Pobla de Segur i Tremp.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació