Dilluns, 17 de juny de 2024
immigració

Professionals del Pallars Jussà es formen sobre el «dol migratori»

La sessió monogràfica ha estat organitzada per la Taula de la Infància de la Comarca i impartida per la Fundació Sanitària Sant Pere Claver

Redacció Tremp | 28 de juny de 2022 a les 11:39
Imatge de la sessió monogràfica | CCPJ
La darrera sessió de la Taula de la Infància del Pallars Jussà ha acollit el monogràfic El dol migratori: acompanyament i estratègies d’intervenció. La sessió es va adreçar als professionals dels diferents serveis que l’integren i que en bona part dels casos treballen amb persones que han protagonitzat un procés migratori i que actualment viuen al Pallars Jussà.

S’anomena "dol migratori" al procés de reorganització de la personalitat que es dona quan es perd alguna cosa significativa per a la persona. Per aquest motiu, es considera que emigrar és un procés que pot arribar a provocar un nivell d’estrès, per sobre la capacitat d’adaptació dels éssers humans. Existeix doncs, una relació directa entre l’estrès límit que viuen algunes persones immigrants i la inestabilitat emocional o dificultats per afrontar certs àmbits de la quotidianitat. 


La sessió va estar impartida per la Fundació Sanitària Sant Pere Claver de Barcelona, on es van presentar els serveis específics de la fundació, enfocats a  l’atenció al processos migratoris com SAPIR i Dar Chabab. 

El monogràfic està finançat pel projecte europeu POCTEFA AVENIR, un projecte que ha tingut com a objectiu millorar l’accés a l’ocupació dels joves migrats sols en territori pirinenc. AVENIR ha tingut lloc com a prova pilot al Pallars Jussà des del 2020 i s’ha tancat aquest més de maig amb molt bons resultats.

La taula de treball d’infància del Pallars Jussà es va crear el mes de març de 2015 per coordinar, impulsar i promoure el treball en xarxa en especial en els àmbits de l’educació, la salut, la seguretat, la joventut i els serveis socials, que afecten els infants i joves del territori. Aquest taula té com a objectiu endegar diferents línies de treball per tal de fomentar la prevenció de les situacions de risc social i la desprotecció dels infants i joves del territori.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació