Divendres, 19 d'abril de 2024
natura

​La Reserva de Boumort rep una trentena d'estudiants holandesos per fer mostrejos de flora i fauna

Fins ara feien l'estada a Polònia però la guerra a Ucraïna ha precipitat el canvi de destí de les pràctiques

Redacció Boumort | 28 de juny de 2022 a les 07:51
Tres alumnes fent pràctiques de gestió de fauna prop de la Pobla de Segur | ACN
La Reserva Nacional de Caça (RNC) de Boumort acull 26 estudiants i 4 professors de la universitat holandesa de Van Hall Larenstein University of Applied Sciences que cursen estudis de gestió de fauna. Fins ara feien la sortida a Bialowieza (Polònia), però amb la guerra a Ucraïna a tocar s'han vist obligats a canviar de destí.

Jordi Palau, director tècnic de la RNC de Boumort, ha explicat que els universitaris els ajuden a fer mostrejos sistemàtics d'estat de la vegetació, abundància d'ungulats, simultanis de rapinyaires o mostrejos de diferents grups indicadors de biodiversitat. Per tot, Palau valora positivament la col·laboració, que seguirà els pròxims anys.

Palau ha explicat que els universitaris mostregen flora i fauna poc conegudes a Boumort i que per ells tenen interès. Tota aquesta informació serà important per la gestió de la RNC i més si s'aconsegueixen dades de manera sistemàtica durant un seguit d'anys.

La idea és que vinguin cada any i vagin repetint els mateixos treballs, de forma que es pugui tenir un seguiment a llarg termini de diversos aspectes de gran interès per a la gestió de la Reserva, i dels quals no se'n té coneixement, segons ha explicat Palau. Pel director tècnic de la RNC, estades d'universitaris com aquesta ajuden a posicionar Boumort com un espai de recerca i bona gestió.

Els alumnes s'allotgen una part del temps al Refugi de Cuberes i una altra part al Càmping Collegats, a la Pobla de Segur. Des d'aquests punts tenen accés relativament fàcil a zones de mostreig de boscos de muntanya (Cuberes) i d'ecosistemes fluvials i rupícoles (Collegats).

El professor Jelmer Van Belle ha posat en relleu la gestió que es fa de la Reserva a l'hora d'escollir aquest destí per fer les pràctiques. Van Belle ha explicat que una de les qüestions que han vist és que, "encara que la situació és diferent dels Països Baixos, els problemes són generals".

La Naomí, una de les estudiants, ha destacat la diversitat de flora i fauna que hi ha a la zona i la diferencia d'espècies respecte als Països Baixos. Per això, ha dit que els estudiants poden aprendre molt.

 

Altres notícies que et poden interessar:



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació