Dimecres, 24 d'abril de 2024
pica d'estats

S’activa de nou el sistema de reserva de plaça d’aparcament per accedir a la Pica d’Estats

La mesura, activa del 23 de juny a l'11 de setembre, vol evitar la massificació de visitants i conservar l’entorn natural de la capçalera de la Vall Ferrera

Redacció Àreu | 23 de juny de 2022 a les 10:55
Un vehicle accedint a un dels pàrquings de la Pica d'Estats | ACN
Aquest dijous s'ha tornat a activar per segon any consecutiu el sistema de reserva de plaça als quatre aparcaments per accedir a la Pica d'Estats. La mesura, que s'ha implementat d'acord amb l'EMD d'Àreu i l'Ajuntament d'Alins, vol evitar situacions puntuals de col·lapse tenint en compte que el nombre de visitants al Parc Natural de l’Alt Pirineu s’ha anat incrementant de forma constant i continua durant els darrers anys. 

El sistema de regulació  funciona a través d’una plataforma web on es pot fer la reserva de plaça d’aparcament fins a un límit de places en funció de l’aparcament escollit i amb aplicació del preu públic de cinc euros per vehicle i dia. Per realitzar la reserva d’aparcament cal accedir al web Aparcaments Pica d'Estats. Per altra banda, un servei de vigilància tindrà cura del pas dels vehicles i comprovarà  que s’ha fet la reserva pertinent per poder passar i, si s’escau, informar i facilitar de com fer la reserva in situ en cas no s’hagi realitzat i hi hagi places disponibles.

En concret, caldrà fer reserva prèvia del 23 de juny a l'11 de setembre, tots els dies excepte els dies laborables de la darrera setmana de juny, les tres primeres setmanes de juliol i la segona setmana de setembre de dilluns al matí a divendres al matí.

En cas que no quedin places lliures, els visitants podran estacionar de manera gratuïta a l'aparcament habilitat al poble d'Àreu, just al costat del punt d'informació del Parc Natural de l'Alt Pirineu, on podran contractar els serveis de taxis locals o bé pujar a peu seguint el GR-11.

El sistema es va començar a implentar l'estiu passar amb èxit, i el van utilitzar més de 5.000 persones, amb una mitjana de 136 al dia, amb la qual cosa es va evitar la massificació de l'espai. Els ingressos obtinguts van ascendir a un total d'11.463 euros, que enguany s'han reinvertit en l'arranjament de l'accés.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació