16 d'abril de 2024
turisme

El Pirineu i Lleida confien revalidar els «bons resultats» de l'estiu passat amb 1,5 milions de pernoctacions

Durant les festes de Sant Joan s'espera una "alta ocupació" turística que podria situar-se al voltant del 90%

Redacció Pallars | 21 de juny de 2022 a les 10:33
La presentació de la previsió turística s'ha dut a terme des de la Val d'Aran | ACN
El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida preveu aquest estiu poder revalidar els "bons resultats" del de 2021, que es va tancar amb les millors xifres de tots els temps, amb uns 550.000 viatgers i 1,5 milions de pernoctacions en hotels, càmpings, turisme rural i apartaments turístics.

Un bon comportament turístic que tindrà el seu punt d'arrencada aquest primer cap de setmana d'estiu, que coincideix amb les festes de Sant Joan, durant les quals es preveu una alta ocupació turística que podria situar-se al voltant del 90%. Durant el primer quadrimestre la demarcació ha tancat amb 955.481 pernoctacions; el millor resultat de la història.

El segon millor quadrimestre es va produir l'any 2006, amb 942.846 pernoctacions i el tercer millor resultat va ser l'any 2018 amb 901.236 pernoctacions, un 5,6% menys respecte les dades d'enguany. Les previsions del Patronat de cara a aquest estiu venen avalades tant pel nivell actual de reserves dels establiments com pels bons resultats que havia estat experimentat el conjunt de la demarcació en els darrers sis anys abans de l'esclat de la pandèmia.

Turisme internacional


De cara a la nova temporada d'estiu es preveu també que es pugui recuperar l'arribada de visitants estrangers, que han registrat un important decreixement a la demarcació en els darrers dos anys de pandèmia. L'estiu del 2021 el turisme internacional ja va experimentar una certa recuperació respecte a l'estiu del 2020, període en el qual només va representar el 4,6% de les pernoctacions i el 6% del nombre total de visitants.

El 2021 el turisme estranger va incrementar fins el 10,2% la xifra de viatgers i el 8,2% les pernoctacions. En canvi, l'estiu abans de l'esclat de la pandèmia, l'any 2019, els visitants de fora van representar el 18% dels viatgers i el 16,6% de les estades, uns percentatges als quals es preveu que ens podrem acostar més aquesta campanya estival. La xifra de visitants estrangers va ser de 110.000, que van fer unes 260.000 pernoctacions.

En aquest sentit, el president de la Comissió informativa de Turisme de la Diputació de Lleida, Paco Cerdà, ha destacat la importància de recuperar el turisme internacional, bàsicament francès, i ha parlat d'assolir-ne un 18%.

Previsió per sectors


Per sectors, l'hoteleria podria assolir una mitjana d'ocupació durant el mes de juliol a les zones turístiques de Lleida i la seva àrea d'influència i a la mateixa ciutat de Lleida d'entre el 50 i el 65%. A l'agost, aquesta mitjana se situarà per sobre del 80%. Les dues setmanes centrals del mes d'agost és quan es produirà l'ocupació més alta.

Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, ha destacat la importància del turisme de primavera i estiu pel sector, suposant un 70% de la facturació anual, a les empreses del Pirineu. A més, Castellarnau ha deixat de banda els establiments de peu de pistes perquè aquesta xifra és diferent.

Pel que fa turisme rural, l'ocupació podria oscil·lar al conjunt de la demarcació de Lleida al voltant del 50% al juliol i del 80% a l'agost. Pel que fa al mes de setembre, la mitjana d'ocupació se situaria entorn al 40%.

Finalment, el sector del càmping preveu que pugui mantenir els bons nivells d'ocupació de l'any passat durant el que resta del mes de juny, el juliol i l'agost. S'espera que les places de bungalous assoliran al mes de juliol al voltant d'un 75% d'ocupació, mentre que a l'agost es podria situar en una mitjana del 95%.

També es calcula que les previsions en la modalitat d'acampada per al mes de juliol es mouran entre el 50 i el 55%; a l’agost, fins a la setmana del 21 entre el 90% i la plena ocupació, i a partir del 21 fins a final de mes, sobre el 75%. Marta Cortina, vicepresidenta de l'Associació de Càmpings de Lleida, ha parlat de les bones previsions d'aquest any i ha dit que aquest mes de juny les reserves han augmentat ja un 25%.



Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació