Dimarts, 23 d'abril de 2024
turisme

Port Ainé i Espot no obriran les seves instal·lacions aquesta temporada d’estiu

Ferrocarrils proposa una oferta turística centrada en la promoció del turisme al territori català a través d’algunes estacions de muntanya, trens turístics i del Parc Astronòmic del Montsec

Redacció Pallars | 16 de juny de 2022 a les 10:56
Imatge de la cota 2.000 de l'estació d'esquí de Port Ainé. | ACN
Les estacions de muntanya d’Espot Esquí i Port Ainé no obriran les seves instal·lacions (remuntadors i serveis) al públic durant aquesta temporada d'estiu. Les estacions pallareses de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), però, col·laboren en la promoció turística del territori, com ara les activitats de senderisme al Parc Nacional d'Aigüestortes i al Parc Natural, així com amb ràfting i altres esports d’aigües braves, descens de barrancs, conducció de quads, excursions a cavall, ciclisme de carretera i muntanya.

L'objectiu d'FGC amb aquesta oferta turística pròpia, que compta amb la col·laboració dels agents del territori, és atraure tota mena de públics a gaudir de la natura, l’esport i els atractius turístics que les comarques pirinenques ofereixen. L'entorn on se situen conformen destinacions turístiques ideals per a persones que cerquen indrets on poder desconnectar de la rutina i connectar amb l’entorn, explotar la riquesa de paisatges i cultura del Pirineu, respirar natura en espais protegits de gran valor i gaudir de la pràctica esportiva en un entorn únic. 

A banda de les estacions, durant la temporada d’estiu també estaran en marxa tots els transports turístics gestionats per FGC: trens turístics, tres funiculars i dos trens cremallera. Sota el paraigua de la marca Turistren, Ferrocarrils proposa redescobrir el territori d’interior d’una manera sostenible, apropant la ciutadania a espais plens de natura, cultura i tradició, i on el propi viatge ja es converteix en tota una experiència.

En aquest sentit, es posarà en marxa el Tren dels Llacs, que connecta la ciutat de Lleida amb La Pobla de Segur tot travessant majestuosos embassaments i serralades, mitjançant un tren històric i un de panoràmic. Aquest estiu el tren històric realitzarà un total de 24 circulacions fins al 29 d’octubre i el tren panoràmic estarà en funcionament del 23 al 30 de juliol i del 6 al 13 d’agost.

Per altra banda, el Parc Astronòmic del Montsec ofereix durant tot l’any activitats i esdeveniments en plena natura per apropar la ciència a la ciutadania i donar a conèixer l’espectacularitat d’un cel nocturn d’insòlites característiques. Per aquest motiu, és considerat l’equipament d’astronomia més important de Catalunya.

Entre l’àmplia oferta d’esdeveniments, aquest estiu destaca la projecció de dues noves pel·lícules: Beyond the sun - Cercant una nova Terra a les visites nocturnes familiars, Desvelant l’Univers Invisible a les visites nocturnes generals. Una altra proposta és la 12ª edició del cicle Música sota les Estrelles, que ha ampliat fins a cinc els concerts per donar resposta a la gran acollida que  obté any rere any. Enguany comptarà amb artistes com Mazoni, Falsterbo o Hoven, entre altres.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació