Dissabte, 20 d'abril de 2024
gent gran

El Pallars Jussà promourà un pla comarcal d'envelliment

L’objectiu és treballar per l’envelliment actiu i fer un diagnòstic de les necessitats d’aquest col·lectiu a la comarca

Redacció Pallars Jussà | 16 de juny de 2022 a les 08:33
Diverses persones grans de la comarca participant en la difusió de la campanya | CCPJ
El Consell Comarcal del Pallars Jussà, mitjançant el conveni de col·laboració amb el Departament de Drets Socials i dins del Marc del Contracte Programa, ha sol·licitat finançament per promoure un pla comarcal d'envelliment. Aquest pla permetrà realitzar un diagnòstic i definir les actuacions per potenciar un envelliment actiu com a model de socialització, prevenció i de promoció de l’autonomia personal.

D’altra banda, també es preveu constituir un Consell Consultiu de Gent Gran de la comarca que doni cobertura formal als grups que ja existeixin amb l’objectiu de convertir-lo en òrgan que donarà veu a aquest col·lectiu per tal d’empoderar-lo. Aquest consell hauria d’esdevenir un òrgan de consulta i participació que permeti a les persones grans decidir sobre tot allò que els afecta.

El President del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Josep Maria Mullol, ha explicat aquests projectes en el marc de la celebració del Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a les Persones Grans, que ha tingut lloc aquest dimecres 15 de juny.

El Consell del Jussà, un any més, i juntament amb 21 comarques de Catalunya que forment part de la Xarxa de Comarques per l’Envelliment, han posat en marxa una campanya de sensibilització contra aquest tipus de violències, sovint amagades.

L’objectiu principal de la campanya, és visualitzar els diferents tipus d’abús i violències a que les persones grans estan sotmeses i prendre consciència com a societat de la importància de denunciar qualsevol indici de tracte no adequat cap a la nostra persona o cap a una persona gran.

Aquests tipus d’abusos es poden denunciar a través dels cossos de seguretat, però també acudint als serveis socials o dels serveis de Salut. Un cop informats, aquests serveis activaran els protocols corresponents per afrontar aquestes situacions. El President del Consell ha agraït especialment la implicació en aquesta campanya les diferents entitats de la comarca que agrupen les persones grans com els casals cívics de Tremp i la Pobla de Segur i les associacions de gent gran Sant Antolí d’Isona i Conca Dellà, Sant Isidre de Talarn i Sant Pere de Salàs de Pallars.

 

Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació