Divendres, 19 d'abril de 2024
ple municipal

L’Ajuntament de Tremp aprova una modificació del pressupost per millorar serveis municipals

Entre aquests hi ha la reparació del campanar de la basílica, la millora de les voreres de la ciutat o l’enllumenat dels nuclis d’Eroles i la Torre de Tamúrcia

Redacció Tremp | 14 de juny de 2022 a les 12:32
La corporació també va aprovar adherir-se a l'acord per protegir Mont-rebei i el pantà de Canelles | Ajuntament de Tremp
L'Ajuntament de Tremp ha aprovat durant el darrer ple municipal celebrat aquest dilluns modificar el pressupost de despeses per realitzar millores en els serveis municipals. Entre les millores, que sumen uns 640.000 euros, destaca una partida de 100.000 euros per arreglar les voreres de la ciutat, ja que molts trams d'aquestes necessites ser reparades. A més, es destinaran 155.000 euros per a la restauració del campanar de la basílica de Valldeflors.

Així mateix, destaca una partida de 65.000 euros per reparar el sistema de climatització de la Biblioteca Maria Barbal, que es troba actualment espatllat, així com 60.000 euros per construïr nous nínxols al cementiri municipal. A més, 50.000 euros serviran per arreglar la font del passeig del Vall i canviar el seu sistema hidràulic de bombeig, mentre que 5.000 euros seran destinats a la millora de l'enllumenat d'Eroles i la Torre de Tamúrcia, que cal dir que ja compta amb 23.000 euros que provenen de l'Institut Català de l'Energia i amb 10.000 que ja estan pressupostats.

Per altra banda, la corporació municipal ha aprovat definitivament el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i el Consell Comarcal per a la gestió de l'Arxiu Comarcal del Pallars Jussà. A més, el ple ha donat llum verda al reglament per a la utilització d'instal·lacions esportives municipals, atès que fins ara no existia cap normativa específica reguladora.

Finalment, com a punt destacat, l'Ajuntament ha decidit per unanimitat unir-se a l'acord territorial per l'impuls de les actuacions i gestió integral de l'embassament de Canelles i el congost de Mont-rebei. Es tracta d'un dictamen, al qual ja s'han unit diversos ajuntaments de la zona, per vetllar per la conservació i dinamització d'aquest ecosistema, actualment afectat de manera greu per la sequera. Un fet que amenaça les activitats esportives, turístiques i econòmiques que s'hi duen a terme.
 

Altres notícies que et poden interessar




 

 

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació