Divendres, 19 d'abril de 2024
escalfament global

La sequera al congost de Mont-rebei obliga a suspendre activitats aquàtiques

El pantà de Canelles es troba al 48,5% de la seva capacitat, el nivell més baix de l'última dècada en un mes de juny

Redacció Sant Esteve de la Sarga | 8 de juny de 2022 a les 10:22
Imatge recent del congost de Mont-rebei | Anna Ramon
A les portes de l'estiu, la sequera torna a ser un dels principals problemes al Pallars. La falta de pluges a les nostres comarques no només ha incrementat el risc d'incendi, sinó que també ha començat a afectar les activitats turístiques a la zona. Un dels llocs amb més afectació és el congost de Mont-rebei, on la sequera ha obligat a suspendre diverses activitats aquàtiques.

Fent un cop d'ull a les xifres, la situació pot arribar a considerar-se "crítica". Així, el pantà de Canelles, que dota d’aigua el congost, es troba actualment al 48,5% de la seva capacitat. Es tracta del registre més baix al mes de juny durant la darrera dècada.
 
Les principals afectades per aquesta manca de pluges són, en primer lloc, les empreses turístiques. La poca presència d'aigua, tant al congost com al pantà, de moment impedeix el pas d'embarcacions recreatives per aquest lloc.  

De retruc, la restauració i l'hostaleria són les altres afectades per aquesta sequera. Evidentment, i si aquesta situació s'allarga, les més pròximes a la zona, especialment les d'Àger, podrien patir els efectes negatius de primera mà. Tanmateix, les comarques afectades podrien ser més, tenint en compte la influència turística de Mont-rebei.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació