Dijous, 25 d'abril de 2024
salut

El Parlament aprova una proposta per implementar el servei de ressonància magnètica a l’Hospital del Pallars

Pel PSC, partit que l'ha presentat, es tracta d'una qüestió “de necessitat”

Redacció Barcelona | 3 de juny de 2022 a les 10:37
Entrada principal de l’Hospital del Pallars de Tremp. | ACN
La Comissió de Salut Pública del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous una proposta per implementar el servei de ressonància magnètica a l'Hospital del Pallars. Pel PSC, partit que l'ha presentat, es tracta d'una "qüestió de necessitat i consens". Així ho explicat la diputada pallaresa Sílvia Romero, que ha defensat que implementar aquest servei al centre hospitalari és "imprescindible", ja que "evitarà desplaçaments de molts pallaresos i pallareses".

La proposta presentada a la Comissió ha rebut la llum verda després de que s'acceptessin les transaccions dels grups de Junts per Catalunya i Esquerra. En aquest sentit, Romero ha posat en valor que "amb aquest acord, podrem avançar en la posada en marxa d’aquest servei de ressonància magnètica per a l’Hospital del Pallars".

   
Així mateix, la també regidora a l'Ajuntament de Tremp ha recordat que "des de 2018 fins juliol de 2021, es van efectuar més de 2.800 ressonàncies magnètiques als centres de referència, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova i l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, a població assignada a l’Hospital del Pallars".

En aquest sentit, ha exposat que durant aquest temps "fins a 2.800 persones que es van veure obligades a fer un llarg trajecte, sovint de nit, el que justifica sobradament la necessitat de disposar d’aquest servei a l’Hospital del Pallars". Finalment, Romero ha celebrat que "després de molts anys sense disposar d’un equipament bàsic per a proves diagnòstiques, els pacients i professionals sanitaris del Pallars podran recuperar un servei pròxim i de qualitat". 
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació