Dimecres, 1 de maig de 2024
emprenedoria

Tret de sortida a la segona edició del «Matchfunding Arrela’t a l’Alt Pirineu i Aran»

La campanya de finançament col·lectiu comptarà amb un fons públic de 24.000 euros per part de les administracions

Redacció Pallars | 1 de juny de 2022 a les 12:14
Una vintena de joves han participat a la jornada organitzada per l'Oficina Jove del Pallars Jussà | Oficina Jove del Pallars Jussà
Amb l’objectiu de contribuir a posar en pràctica noves fórmules per reactivar el teixit socioeconòmic del Pirineu, la segona edició del Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran ha dona el tret de sortida. La campanya de finançament col·lectiu de projectes amb retorn social al territori compta amb el suport de les administracions, que complementen amb un fons públic de 24.000 euros les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org.

Aquesta és una eina digital de finançament col·lectiu per al desenvolupament de projectes amb finalitats socials, culturals, educatives o altres. Es preveu repartir 48.000 euros o més en un màxim de sis projectes que s’escolliran, per part d’un jurat independent, en funció de les bases previstes.

La segona convocatòria conjunta de les sis comarques de l’Alt Pirineu seguirà la línia de la primera campanya de micromecenatge que va tenir lloc el passat 2020 i que va ser tot un èxit. Serà un procés de diferents jornades de treball que culminarà amb una campanya de finançament col·lectiu. Primerament, per donar a conèixer aquesta convocatòria i ajudar totes les persones interessades a preparar la candidatura dels seus projectes i fer xarxa, s’ha previst un programa d’activitats que comença amb unes jornades comarcals a cadascuna de les sis comarques.

A les comarques pallareses, la primera de les activitats ha tingut lloc al Jussà, i sota el títol Vols que t'expliqui el meu projecte? Com definir el meu projecte de manera efectiva al Pallars Jussà. Després de les sessions a l'Alta Ribargorça, l'Alt Urgell, la Val d'Aran i la Cerdanya, el proper 15 de juny serà el torn del Pallars Sobirà, que acollirà l'activitat Vull fer una campanya! Com crear recompenses per tal de fer campanyes de micromecenatge al Pallars Sobirà.

Posteriorment, el 21 de juny, tindrà lloc una jornada virtual de tot l’àmbit de l’Alt Pirineu i Aran A partir de mitjans de juny i durant tot un mes s’obrirà el concurs on les iniciatives pirinenques podran presentar el seu projecte perquè un jurat valori i esculli sis guanyadors, un per cada comarca.

Un cop escollits els projectes, aquests rebran una formació i acompanyament intensiu per part de la Fundació Goteo, per dissenyar les respectives campanyes de comunicació i micromecentatge, necessaris per poder assolir l’objectiu de finançament mínim (almenys uns 4.000 euros) dels respectius projectes.

Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals i les Oficines Joves de l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà i el Conselh Generau d’Aran, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), el Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya i el Consorci Leader Pirineu Occidental i l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran amb el suport de la DG de Joventut, la Diputació de Lleida, Diputació de Girona.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació