Dimecres, 24 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

«Stop JJOO» diu que la manca d'acord per la candidatura conjunta és la «darrera estocada» i exigeix retirar el projecte

Lambán reclama la intervenció de Sánchez i el govern espanyol diu que el COE té la “responsabilitat” de fer una candidatura “guanyadora”

Redacció Pirineu | 25 de maig de 2022 a les 09:11
Imatge de la manifestació de rebuig als JJOO a Puigcerdà | ACN
La plataforma Stop JJOO ha considerat que la manca d'acord entre els governs de Catalunya, l'Aragó i el Comitè Olímpic Espanyol (COE) per presentar una candidatura conjunta és l'"enèssim fracàs" i la "darrera estacada" al projecte. Per això, ha demanat a al Generalitat que enterri definitivament la candidatura per acollir els Jocs d'Hivern del 2030. L'organització ha valorat que a l'evident manca d'acord polític s'hi suma el "rebuig popular", com es va poder veure, afirmen, en la manifestació a Puigcerdà.

Els contraris als Jocs consideren que des del Govern s'està fent una "campanya de màrqueting" a favor dels jocs, "utilitzant el mitjans de comunicació públics i pagada amb diners de tots". Un cop més, l'organització ha demanat a l'executiu català que "escolti les veïnes del Pirineu" i que "es posi a treballar" per planificar l'economia i doti el territori de serveis públics de qualitat.


Per la seva banda, el cap del govern aragonès, Javier Lambán, ha reclamat al president espanyol, Pedro Sánchez, que intervingui per "posar ordre" i evitar que el projecte per als Jocs Olímpics d'Hivern, afirma, "descarrili definitivament per la manifesta desigualtat i desequilibri en què s'està plantejant" la candidatura.

El president d'Aragó ha dit que "ara el govern de l'Aragó no té cap confiança en el COE", tot afirmant que "la Generalitat ha imposat el seu model i la manera d'entendre la candidatura i el COE l'ha acceptat". Per a Lambán, "s'està dirimint des del principi en el terreny estrictament polític" i sosté que si es desenvolupessin els Jocs Olímpics en els termes que planteja el COE "l'Aragó quedaria reduït al paper de simple comparsa".

En aquest sentit, la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, ha demanat una "actitud col·laboradora" de totes les administracions amb els Jocs. Rodríguez ha destacat que el govern espanyol treballa "en col·laboració amb el Comitè Olímpic Espanyol ", que és qui té la "responsabilitat" en aquesta qüestió, per "aconseguir una candidatura guanyadora". "Aquest és l'afany del govern", ha dit.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació