Divendres, 19 d'abril de 2024
carreteres

El Govern obre una nova línia d'ajuts de 15 milions d’euros per millorar infraestructures viàries rurals

La inversió es distribuirà en cinc milions d'euros cada tres anys fins al 2024

Redacció Pallars Jussà | 20 de maig de 2022 a les 10:26
La consellera Teresa Jordà durant la presentació de la línia d'ajuts | Govern
El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural obrirà en els propers dies una nova línia d'ajuts dotada amb un total de 15 milions d’euros per a la millora d'infraestructures viàries d'accés a nuclis rurals habitats, a serveis bàsics i a explotacions agràries en àrees rurals i en comarques de muntanya. Els ajuts es distribuiran en 5 milions durant els anys 2022, 2023 i 2024.

Amb l’arranjament de camins és vol dotar al territori rural català d’una xarxa de camins que permeti afavorir la diversificació de l’activitat productiva, disminuir els temps de desplaçament, facilitar desplaçaments més ràpids i segurs als serveis bàsics. Així mateix, es vol millorar les condicions d’accés a les explotacions agràries, ramaderes i forestals i fomentar les relacions humanes amb el mantenint de festes i tradicions, així com d’accés a punts singulars d’interès turístic, cultural o natural.

Podran ser beneficiaris d’aquests ajuts els municipis de muntanya i els pertanyents a comarques de muntanya, els municipis d’àrees rurals amb menys de 100 habitants/km², els consells comarcals de muntanya i el Conselh Generau d’Aran.

En aquest sentit, la voluntat d'Acció Climatica és assegurar la viabilitat de les infraestructures rurals agràries amb la millora de les infraestructures de camins al medi rural. La característica principal de la xarxa de camins rurals és el caràcter capil·lar i transversal que forma una malla reticular per tot el territori.

La majoria d'aquests camins es concentren a les comarques rurals. A Catalunya, 22 de les 42 comarques, amb el 58,8% de la superfície i el 7,9% de la població, es consideren rurals. Són aquestes comarques, juntament amb les de muntanya, on l’actuació i inversió pública és més necessària.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació