Nou reconeixement de qualitat per als xarcuters pallaresos.
Casa Badia de Tremp i
Cansaladers Prió de la Pobla de Segur han estat premiats en la
5ª edició del Concurs Nacional de Llonganissa Tradicional 2022. En aquest certamen, organitzat pel Gremi de Carnissers i Xarcuters,
Jaume Badia ha rebut el primer premi en la categoria de xorís.
Un guardó que des de Badia Xarcuters veuen com
"un premi al nostre recorregut i un reconeixement a la tradició i al producte pallarès". En aquesta cansaladeria de Tremp, de fet, treballen amb la
recepta tradicional d'Aransís, que conserven i segueixen amb "gran respecte". Aquest no és, però, el primer guardó que reben. L'any passat Casa Badia va guanyar el
premi a la Millor Botifarra d'Ou Singular i el
segon lloc al Concurs Nacional Llonganissa Tradicional.
El poblatà Josep Prió s'ha endut el segon premi en la mateixa categoria. Foto: Gremi Carn
Enguany, i també en la categoria de xorís, el segon premi s'ha quedat al Pallars Jussà, concretament a Cansaladers Prió, empresa liderada per
Josep Prió. El concurs, que ha arribat enguany a la seva 5ª edició, té com a objectius
promocionar, fomentar i difondre els oficis relacionats amb la carn i els productes carnis catalans. I, a la vegada, vol vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals.
Altres notícies que et poden interessar
Amb tu, el periodisme al Pallars és possible!
A Pallars Digital treballem per oferir-te una informació rigorosa, lliure i honesta. Per mantenir-la, necessitem el suport de persones com tu.
Subscriu-t'hi