Dijous, 30 de maig de 2024
inclusió

Vuit dels 15 joves migrants que participen en el projecte Avenir a Tremp troben una feina

Es tracta d'una iniciativa transfronterera que fomenta oportunitats laborals perquè joves emigrats es quedin a les zones rurals

Redacció Tremp | 20 de maig de 2022 a les 08:40
Ponències del tancament del projecte Avenir a Tremp | ACN
El projecte Avenir, de foment d'oportunitats laborals perquè joves migrants es quedin a les zones rurals, finalitzarà aquest juny després de tres anys de durada. Durant aquest temps, un total de vuit joves de 15 participants al projecte han trobat feina. Es va presentar com una iniciativa pionera per fomentar l'acollida i inclusió de joves emigrats sols al Pallars Jussà.

Ara, transcorreguts aquests tres anys, la valoració és positiva. El secretari d'Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, ha explicat que s'haurà d'analitzar si és viable una segona edició d'aquest projecte, però que es continuarà acompanyant a aquests joves amb aquesta o una altra iniciativa.


Avenir és una iniciativa pionera que s'emmarca dins d'un programa europeu de cooperació transfronterera per promoure el desenvolupament sostenible i la revitalització de les regions frontereres de Catalunya i França. Compta amb el suport dels fons FEDER de la Unió Europea.

La iniciativa prioritza i se centra a oferir als joves una sortida formativa i professional adaptada a les necessitats específiques del territori. L'objectiu és que acabin desenvolupant una activitat professional que els permeti quedar-se a viure al Pallars i d'aquesta manera contribuir, també, a fixar població en una de les comarques més envellides de Catalunya.

És un projecte transfronterer que a França es desplega a la regió dels Pirineus. Daniel Puges, president de l'Associació Chambres de Métiers et de l'Artisanat de Région d'Occitanie, ha explicat que al seu centre han format a un centenar de joves de 23 nacionalitats diferents. Tot plegat, amb la finalitat que aquests joves arrelin en aquesta zona rural de França i contribueixin a revertir el seu envelliment.
 

Altres notícies que et poden interessar 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació