Dimarts, 23 d'abril de 2024
senderisme

Torna Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà amb la Guerra Civil com a tema central

És el primer dels tres festivals de senderisme programats al Pallars, juntament amb el de la Vall Fosca i el de Sort

Redacció Isona i Conca Dellà | 19 de maig de 2022 a les 12:13
Les diferents rutes recorreran els principals vestigis històrics de la Conca | Rutes Pirineus
La 4ª edició de Lo Festival de Senderisme de la Conca Dellà arriba al Pallars amb la Guerra Civil com a tema central. Les activitats donaran el tret de sortida aquest divendres amb Vestigis d'una guerra, una exposició fotogràfica a l'aire lliure sobre el conflicte armat, a càrrec de l'Associació Fotogràfica del Pallars.

Dissabte començaran les rutes programades. La primera, sota el títol Comiols, porta d'entrada al Pirineu, anirà des del cim de Roca Roia i fins al forat del Bou, i en la qual el Geoparc Orígens explicarà com es van formar els Pirineus fa milions d'anys. El mateix dia, a la ruta Montodó, la Llívia pallaresa, el geògraf Arcadi Castilló descobrirà les balmes prehistòriques d'aquest despoblat a cavall entre el Pallars Jussà i la Noguera.

Per altra banda, a la tarda serà el torn de Nou búnquers i una carretera, on es recorrerà la Serra de Figuerola d'Orcau, on es troba un dels conjunts militars millor conservats de la Guerra Civil. Més tard, a les 10 de la nit, al Santuari de les Esplugues de Conques es durà a terme Nit d'estrelles amb un quart de lluna, una activitat on Celístia Pirineus permetrà gaudir de les estrelles en un dels indrets més privilegiats del món per a l'observació del cel nocturn.


Pel que fa al diumenge al matí, hi ha programades dos sortides més. Per una banda, Salvatgines guiarà una visita a Sant Romà d'Abella per reconèixer la fauna a través de les seves petjades, excrements, plomes o restes de menjar. Al mateix temps, i amb l'ajuda de l'escriptor Pep Coll, es recorreran alguns dels indrets mítics i llegendaris de la Conca Dellà.

Finalment, a la tarda, es realitzarà una visita a les excavacions arqueològiques de la vil·la romana de Llorís, una gran casa de camp que comptava amb mausoleu i termes pròpies. El de la Conca Dellà, doncs, serà el primer dels tres festivals de senderisme que tindran lloc enguany a les comarques pallareses, juntament amb el de la Vall Fosca i el de Sort.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació