Dimarts, 23 d'abril de 2024
curses de muntanya

La 2ª edició de la «Ultra Pallars 360» posa a prova els participants per les altes temperatures

La cursa de muntanya del Pallars Jussà va batre un nou rècord de participants amb més de 400 inscrits

Redacció Tremp | 16 de maig de 2022 a les 11:00
Imatge de l'arribada al Parc del Pinell de Tremp | Gregory Goodwin
El Pallars Jussà ha viscut aquest dissabte el retorn de la Ultra Pallars 360. La 2ª edició de la cursa de muntanya ha estat marcada, sense dubte, per les altes temperatures, que han posat a prova als 402 participants que han pres la sortida des dels diferents punts d'inici de la prova. La bona notícia és que enguany s'han pogut realitzar les quatre distàncies previstes per l'organització.

De fet, ha estat el primer cop que s'ha disputat la prova reina, amb sortida i arribada a Tremp i amb una distància de 95 quilòmetres. La victòria va ser per Albert Herrero en categoria masculina, amb un temps de 10 hores i 26 minuts. El van acompanyar al podi David Carrasco, que va entrar en segona posició i Sadovici Fedot. En categoria femenina, la guanyadora va ser Mònica Guilera, mentre que Carme Palacin i Elsa Martin van entrar en segona i tercera posició respectivament.

Per altra banda, a la Marató Trail, que partia des de la Pobla de Segur, els participants inscrits van recórrer la part més occidental de l’itinerari, amb 49 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell positiu. Els primers en passar la línia de meta van ser Cristina Fabà en categoria femenina i Jordi Balagueró en categoria masculina.
 

Imatge de la sortida de la Ultra a Tremp. Foto: Olga Bergua


La Geotrail, el nom en que s’ha batejat la tercera cursa de la UP360, va sortir des de Salàs de Pallars, i els primers a completar els 27 quilòmetres de distància amb 1.100 de desnivell positiu van ser Oscar Monclús en categoria masculina i Ona Sociats en categoria femenina.

Finalment, des de la població de Talarn es va donar el tret de sortida a l’Entrapussada trail, la modalitat més assequible de la prova, amb una distància de 15 quilòmetres, donant així l’oportunitat de participar a un públic no tant avesat a les proves de resistència.

Els participants van poder gaudir d’unes vistes immillorables de l'embassament de Sant Antoni des de diferents paratges dels recorregut com són l’ermita de Sant Salvador de Toralla i la zona de Roques Pelades, al terme municipal de Talarn.

Fora del terreny esportiu, cal remarcar la vesant més humana de la Ultra Pallars 360. Com ja es va fer en la primera edició, l’entrega de premis va finalitzar amb una donació solidària de 300 euros, que enguany va anar per la junta local de la Pobla de Segur de l’associació Catalunya contra el Càncer. Els organitzadors van valorar la important tasca que realitzen els voluntaris de l’entitat, acompanyant a les persones i familiars que pateixen aquesta malaltia.

La Ultra Pallars 360 ha comptat amb el suport de la marca esportiva Grifone i de l’empresa Nufri Energia, així com també d’algunes administracions comarcals. Segons els organitzadors de la prova, la finalitat d’aquest esdeveniment esportiu és donar a conèixer el patrimoni paisatgístic del Pallars Jussà, una comarca de mitja muntanya on la pràctica del senderisme i el BTT han agafat força en els últims anys. Els organitzadors pretenen que el circuit resti actiu durant tot l’any per tal que, a nivell particular, es pugui completar el recorregut per etapes, aprofitant que transcorre per diverses poblacions pallareses.



Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació