Dissabte, 20 d'abril de 2024
Dis la teva!

Problemàtica de gossos a Olp

Article d'opinió de Xavi Mestres, lector del diari

Redacció Olp | 17 de maig de 2022 a les 12:40
El poble d'Olp, al municipi de Sort | Gustau Erill
Senyor director,

Em poso en contacte amb vosaltres per tal que pugueu informar dels següents fets. Sóc veí del poble d'Olp, terme municipal de Sort. En aquest poble tenim un problema força greu amb els propietaris dels gossos domèstics, ja que aquests animals van deslligats per tot el poble i voltants.

Aquest comportament ha suposat algunes mossegades a persones, amb l'agreujant que alguns d'aquests gossos no estan vacunats, amb els problemes que això pot suposar. Per una altra banda, com que van deslligats, no es controla on fan les seves caques, per la qual cosa el poble està ple de cagades per tot arreu: parc infantil, carrers, places, etc.

Dit això i mirant-me la normativa municipal de tinença d'animals domèstics de Sort, em trobo amb la sorpresa que en la seva clàusula addicional punt 1 hi posa que aquesta normativa municipal solament s’aplica a la vila de Sort. Bravoooo!! La mateixa clàusula contradiu el significat d'una ordenança municipal la qual hauria d'incloure tots els pobles del municipi. Com que no és el cas, l’Ajuntament de Sort, al no obligar a la resta de pobles del municipi a complir aquesta ordenança, es responsable d'aquests fets i de les seves conseqüències.

Per tant, l'Ajuntament de Sort ha de canviar immediatament l'ordenança municipal i aplicar-la a tots els seus pobles, de no ser així, entenc que l’Ajuntament de Sort accepta i permet aquest tipus d'incivisme, i això pot comportar conseqüències penals.

Xavi Mestres

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació