Dissabte, 20 d'abril de 2024
vandalisme

Sort sospita que els autors de l'acte vandàlic al Riuet són «adults» i amb «coneixements de jardineria»

L'alcalde, Baldo Farré, es mostra "molt dolgut" i anuncia que "es farà pagar fins l'últim cèntim" si es localitza als responsables

Jordi Ubach / Tomàs Garcia Sort | 11 de maig de 2022 a les 11:00
Imatge de la corona feta en un dels arbres afectats | ACN
L'alcalde de Sort, Baldo Farré, s'ha mostrat "molt dolgut" per l'acte vandàlic comès la matinada del passat diumenge al Parc del Riuet. Durant el darrer ple municipal, celebrat aquest dimarts al vespre, Farré ha parlat extensivament de la tallada d'una vintena d'arbres acabats de plantar, alguns dels quals han mort. Un fet que ha qualificat de “vergonyós" i que, a més, costarà uns 6.000 euros, tal com ha fet públic el mateix consistori pallarès.

Pel que fa als possibles autors d'aquest acte vandàlic, tot i que des del consistori no poden saber qui són amb certesa, Farré afirma que tot apunta a que ho va fer una persona o més persones "d'edat adulta" i amb "coneixements de jardineria". De fet, tal com exposa l'alcalde, als arbres se'ls va fer "una corona", que consisteix en fer un cercle amb un destraló a la part baixa del tronc per tal de que l'arbre no pugui rebre l'aliment suficient i quedi mort.


En aquest sentit, Farré ha qualificat aquest acte, sense dubte premeditat, com "una falta de respecte cap als veïns", així com "d'un estil que recorda a maneres més pròpies de l'etapa predemocràtica", és a dir, a la dictadura franquista. Per aquest motiu, el primer edil ha assegurat que "si s'acaba trobant als responsables, es demanaran danys i perjudicis, i es farà pagar fins l'últim cèntim que s'hagi d'invertir per reposar aquests arbres”. 

Així mateix, l'alcade ha matisat que des de l'ajuntament entenen que hi pugui haver discrepàncies respecte al projecte del Parc del Riuet, atès que "es toca una part sensible del municipi". "Entenem la crítica", afirma, "i existeixen canals per fer arribar aquestes qüestions, però de cap manera es pot tolerar que hi hagi actuacions d'aquesta magnitud", ha sentenciat.

Finalment, Farré ha demanat confiança a la població, especialment a aquells que són contraris al projecte del Riuet. L’alcalde desitja "que mai es tornin a repetir actes com els d'aquest cap de setmana", alhora que ha anunciat que els arbres afectats es plantaran de nou.

 

Altres notícies que et poden interessar

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació