Dimarts, 23 d'abril de 2024
emprenedoria

Sis projectes emprenedors recapten 93.000 euros gràcies a «Arrela't al Pirineu»

Al Pallars hi van participar els projectes 'Senterada comestible' i 'Boumort Indòmit'

Redacció Sort | 4 de maig de 2022 a les 08:45
El president Joan Talarn amb alguns impulsors dels projectes pirinencs | ACN
Arrela't al Pirineu ha finançat sis projectes a les comarques de l'Alt Pirineu i Aran, aconseguint una recaptació total de 93.000 euros. Aquest és un dels punts més importants que es desprenen de la presentació dels resultats, celebrada aquest dimarts a la sala Hug Roger III de Consell Comarcal del Pallars Sobirà, a Sort.

Així, als 24.000 euros provinents de diferents organismes públics, cal sumar-ne 69.000 aportats per 735 donants mitjançant una plataforma. En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha dit que aquest projecte és un bon model de treball conjunt de diferents entitats públiques i privades, tot afegint que la iniciativa és exportable a altres comarques de la demarcació. A més, ha subratllat que han de ser les administracions locals les que han de fer el primer esforç per arrelar les persones al territori.

El projecte, que pretén fomentar l'emprenedoria per reactivar el territori, ha permès que dues iniciatives pallareses hagin pogut fer camí. Una d'elles al Pallars Jussà, Senterada comestible, un projecte que consisteix en un jardí d'aliments comunitari; i una altra al Sobirà, Boumort Indòmit, dedicat a la recuperació de camins històrics.

Els altres projectes són Siscarri: Maduixes amb gust del Pirineu, a l'Alta Ribagorça, Donem vida al bosc, a l'Alt Urgell, Espai rural la Trumferia de Cerdanya i Econcentro Bioleta. Consumo responsable y sostenible, de la Val d'Aran. Arrela't al Pirineu és el resultat d'un conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica i els consells comarcals de l'Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Consell Comarcal de la Cerdanya i la Diputació de Girona.
 


Altres notícies que et poden interessar


 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació