Divendres, 19 d'abril de 2024
patrimoni

El Sobirà continua apostant per la divulgació del romànic pallarès

La darrera sortida de les jornades 'Apropa't al romànic' ha consistit en una visita a les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel de Besan

Redacció Vall Ferrera | 3 de maig de 2022 a les 12:00
Imatge de la visita a l'església de Santa Maria de Besan | CCPS
El Pallars Sobirà continua impulsant les jornades de dinamització del patrimoni cultural Apropa't al romànic, iniciades l'any 2021. Una iniciativa que té com a objectiu principal que la població pallaresa conegui de primera mà l'abast, la riquesa i la diversitat d'aquest patrimoni i n'esdevingui el seu principal defensor i difusor. Unes jornades també especials per al sector turístic, per a qui aquest patrimoni constitueix un dels principals recursos i atractius de què disposem.

La darrera sortida, celebrada el passat 27 d'abril, va consistir en una visita guiada a les esglésies de Santa Maria i Sant Miquel de Besan, i va comptar amb la participació de representants dels sectors turístic i comercial, entre d'altres. L’activitat va començar a les 10h del matí amb sortida des de la Borda de Felip. Des d'allà, en una aproximació a peu pel camí de Besan, enmig d’un gran alzinar, fins al poble de Besan, passant prèviament per Sant Miquel de Besan.

La visita va ser conduïda per Cristina Simó, tècnica de l'Ecomuseu de les Valls d’Àneu. La bellesa, l’autenticitat de l’entorn va fer que la sortida fos una descoberta excepcional que va més enllà del romànic. Aquestes jornades s'han impulsat des de la Conselleria de Cultura del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i aquesta vegada ha comptat també amb el suport de l’Ajuntament d’Alins i el Bisbat d’Urgell que han facilitat l’accés a aquests edificis emblemàtics de la Vall Ferrera.

Un cop més s’ha comptat amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la col·laboració de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.
 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació