Dissabte, 20 d'abril de 2024
pirineus-barcelona 2030

Entitats i associacions veïnals i socials de Barcelona se solidaritzen en contra dels Jocs Olímpics d'Hivern

Les organitzacions diuen que els jocs al Pirineu beneficien les elits com el BCN World o el Fòrum 2004

Redacció Barcelona | 29 d'abril de 2022 a les 11:25
Imatge dels participants a l'acte celebrat a la Plaça Sant Jaume de Barcelona | ACN
Mig centenar d'entitats i associacions veïnals i socials de Barcelona han rebutjat la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern 2030 i han mostrat la seva solidaritat amb la plataforma Stop JJOO en la concentració celebrada aquest dijous al matí a la plaça Sant Jaume de Barcelona.

Les organitzacions s'han posicionat contra l'esdeveniment perquè diuen que no beneficia el territori, sinó les "elits", com ho van fer, segons ells, els Jocs Olímpics de Barcelona 1992, el Fòrum de les Cultures del 2004, el BCN World o la Copa Amèrica de vela del 2024. A més, han fet una crida a assistir a la manifestació del 15 de maig a Puigcerdà, i estan organitzant autobusos per anar-hi des de l'àrea metropolitana.

Trini Cruzado, del Sindicat de Llogateres, ha dit que els jocs al Pirineu serien un projecte similar als de les ampliacions del Port de Barcelona i dels aeroports del Prat i Girona, el circuit de Montmeló, el fallit Museu Hermitage de Barcelona o els Jocs del Mediterrani a Tarragona el 2018.

Segons ella, aquest projecte promou l'economia del monocultiu i no responen als interessos del territori, ignora les necessitats de la ciutadania i expulsa el veïnat dels seus barris, a més de perjudicar els ecosistemes naturals. Per això, les entitats creuen que el futur dels Pirineus no s'ha de decidir "als despatxos de Barcelona".

Entre les entitats signants hi ha diverses assamblees i sindicats de barri, sindicats d'habitatge, la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), ateneus populars, els CDR, la CUP, Procés Constituent, el Consell de Joventut de Barcelona, la DEPANA, Plataforma per la Qualitat de l'Aire, Ecologistes en Acció, Fridays for Future, Revolta Escolar, Iaioflautes, els sindicats IAC i Intersindical, Justícia i Pau, Lafede.cat, mercats de pagès, Zeroport i SOS Baix Llobregat i l'Hospitalet, entre altres.

 

Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació