Divendres, 19 d'abril de 2024
emergències

Els vols nocturns del Sistema d’Emergències Mèdiques ja són operatius a Tremp

Aquest servei, llargament reivindicat, permetrà connectar el Pallars amb els principals centres mèdics i atendre urgències per via aèria durant la nit

Redacció Tremp | 25 d'abril de 2022 a les 11:35
Imatge del primer vol nocturn a l'heliport de Tremp | Roger Gavilan
Els vols nocturns d'emergència al Pallars ja són una realitat. Gairebé dos anys després de la finalització de les obres, l'helisuperfície de Tremp ha inaugurat recentment aquest servei, que permetrà que l'heliport de la capital del Pallars Jussà estigui operatiu les 24 hores del dia i durant tot l'any.

El projecte, anunciat l'abril del 2017, finalment ha tingut un cost total de 300.000 euros. Ara, aquesta infraestructura i aquest servei, llargament reivindicats a les comarques pallareses i del Pirineu, permetrà connectar el Pallars amb els principals centres mèdics del país i atendre urgències per via aèria durant la nit.

Les obres d'adaptació de l'helisuperfície, recordem, van finalitzar l'agost del 2020, i van ser dutes a terme conjuntament per l'empresa pública Aeroports de Catalunya, el Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Ajuntament de Tremp, el SEM i l'operador Heliand.

La primera d'elles va destinar prop de 120.000 euros per a la millora de la infraestructura, mentre que l'Ajuntament de Tremp va condicionar els terrenys i Heliand es va encarregar de la construcció d'un hangar.
 


Altres notícies que et poden interessar



 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació