Divendres, 19 d'abril de 2024
heliport

Finalitzen les obres de condicionament de l'heliport de Tremp perquè sigui operatiu les 24 hores

El conseller Damià Calvet va visitar ahir les instal·lacions que permetran una connexió ràpida i directa amb els hospitals de la zona

Redacció 6 d'agost de 2020 a les 08:19
El conseller Damià Calvet visitant les instal·lacions de l'heliport | Departament de Territori
L'heliport de Tremp ben aviat podrà albergar vols nocturns els 365 dies de l'any després que hagin finalitzat les obres de condicionament. Els treballs també han servit per adaptar les instal·lacions per tal que siguin operatives les 24 hores del dia i puguin ser utilitzades amb total seguretat pels serveis d'emergècies mèdiques. 
 
L'actuació s'ha dut a terme conjuntament per l'empresa pública Aeroports de Catalunya, del Departament de Territori i Sostenibilitat, l'Ajuntament de Tremp, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'operador Heliand. Per una banda, Aeroports de Catalunya ha executat prop de 120.000 euros en les tasques de condicionament de la infraestructura, que ha inclòs la instal·lació de 20 balises de perímetre, cinc projectors per a la plataforma d'aterratge i la il·luminació dels accessos a l'heliport, entre d'altres.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Tremp ha condicionat els terrenys, mentre que Heliand, que serà l'operador de la base, hi construirà un hangar. Tot plegat suposa una inversió total de 300.000 euros, que permetrà establir una connexió directa amb els hospitals de la zona en un temps màxim de 30 minuts.

 

Mostra el teu compromís amb Pallars Digital.
Fes-te subscriptor per només 3€ al mes, perquè la informació de qualitat té un valor.

Fes-te subscriptor

Participació